SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"400 Bin Kişi Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:39
A- A+ PAYLAŞ
 
Vali Ulvi Saran, Ankara'da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin başarılı geçtiğini ifade ederek, "Yaptığımız çalışma bundan önceki çalışmalara göre çok daha başarılı geçti. Çalışma da stantlarımızı daha profesyonelce hazırladık" dedi. 
 
Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 5 gün süreyle düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğini İHA muhabirine değerlendiren Vali Ulvi Saran, "Ankara'daki Malatya Günlerinin ikincisi yaptık. 2010 yılında yaptığımız etkinliğe göre, 1 gün daha fazla sürdü. Yani 5 gün süreyle Malatya'yı tüm yönleriyle Ankara'ya taşıdık, Ankaralıların hizmetine sunduk. Orada, Malatya'nın kültürünü, örfünü, geleneklerini, değer ve birikimlerini Ankara'ya taşıdık. 100'ün üzerindeki stantta pek çok sivil toplum kuruluşlarımız, özel kuruluşlarımız, kamu kuruluşlarımız, yerli üreticilerimiz çalışmalarını ortaya koydular. Özellikle Malatya'nın kültür ve sanat boyutuyla, Malatyalı sanatçıların eserlerinin tanıtımına önem verdik. Bu gibi faaliyetlerin Malatya'da yaşayanlar ile Malatya dışına çıkmış olan Malatyalılar arasındaki bağların kuvvetlendirilmesinde, hasretlik duygularının giderilmesinde ve özelikle Malatya kültürünü ve kültürdeki gelişmelerin öğrenilmesinde çok önemli bir rolü var. Malatya'dan giden kurumlarımız stantlarda neler yaptıklarını, hangi işleri yürüttüklerini ve hangi faaliyetleri yaptıklarını ortaya koydular. Sanatçılarımız sanat eserlerini sergilediler. Pek çok yenilikleri Ankaralılara sunma fırsatı bulduk" dedi. 
 
Vali Saran şunları söyledi:
 
"Ankara Türkiye'nin siyasi ve idari merkezi, başkenti olması özelliği dolayısıyla Malatya için çok önemli. Malatya bütün Türkiye'de bilinen tanınan bir yer. Ancak bu tanırlığı belli bir fonksiyon etrafında, yani bir tanıtım işlevi doğrultusun da daha açık bir şekilde ortaya koymak lazım. Dolayısıyla tanıtım günleri dar bir alanda pek çok şeyi insanlara anlatma fırsatı veriyor. Gelen ziyaretçiler, başka yollarla öğrenemeyecekleri konuları burada bu 5 gün süresiyle düzenlenen stantlarla görebildiler ve bilgi sahibi oldular. Malatya'nın yetiştirdiği ürünleri satın alabildiler, kendilerine ikramda bulunuldu. Her şeyden önce sadece Ankara'da yaşayan hemşerilerimiz değil, Ankara'da Malatya'yı tanıyan ve merak eden insanlar Malatya'nın değerlerini, ürünlerini elde etmek isteyen ve görmek isteyen insanlarda bu etkinliğe önem verdiler. Biz 400 bin insanın etkinliğe katılarak ziyarette bulunduğunu tahmin ediyoruz. Öte yandan, yaptığımız çalışma bundan önceki çalışmalara göre çok daha başarılı geçti. Çalışma da stantlarımızı daha profesyonelce hazırladık. Bundan önceki yıllarda başka illerin yaptığı tanıtım etkinliği orada bulunan dar alanlı binada yapılmış olmakla beraber, orada yapılırken, biz o binanın yetmeyeceğini düşünerek, bu konuda daha geniş bir alanın gerekli olduğuna karar verdik. Oradaki daha geniş bir arazide, üzeri kapalı daha geniş bir çadır yaptık. Daha önce uygulamanın yapıldığı alan 2 bin metrekare alan iken, biz 5 bin metrekarelik alan kullandık. Her yönüyle dolu dolu, her kesin hoşnut olduğu bir etkinlik oldu. İnsanlar rahatlıkla stantları gezdiler. Bir birleriyle hasret giderdiler. Malatya'yı çok yönüyle tanıma fırsatı elde ettiler. Bu uygulama bir bütün olarak Malatyalı hemşerilerimizin eseridir. Biz Valilik olarak öncülük yaptık. Çalışmayı Valiliğimizin girişimi ile başlattık. Ancak pek çok kuruluşumuz bize destek verdi, belediyemiz başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kuruluşlarımız. Her şeyden evvel, stantlarını iyi hazırladılar. Eserlerini, çalışmalarını, uygulamalarını iyi temsil ettiler, ortaya koydular. Öte yandan, Ankara'daki hemşerilerimizde bu etkinliğe ilgi gösterdiler. Dolayısıyla başarılı geçen bu uygulamadan çok mutluyuz. Malatya Günleri etkinliğinin de bundan sonra bu doğrultuda başarılı geçmesini arzuluyoruz. Zaman zaman Malatya Günlerini İstanbul'da da yapacağız. Ama İstanbul'daki yerini değiştireceğiz. Daha önce CNR Fuar alanında yapmıştık. Bu kez merkezi bir yerde, profesyonel fuar etkinliklerinin yapıldığı yerde değil de, Sultanahmet gibi, Feshane veya Taksim gibi alanlarda yapmayı tasarlıyoruz." 
 
Malatya Tanıtım Günleri'ne 6 bakanın geldiğini söyleyen Vali Saran, "Herkesin dile getirdiği ortak fikir, Malatya Tanıtım Günlerinin, tüm illere göre daha tertipli ve daha başarılı ve daha profesyonel olduğu yönündeydi. Pet çok il bizim çalışmalarımızı örnek alıyor. Çalışmalarımız her yönüyle örnek alınacak düzeyde" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız