SON DAKİKA
SON DEPREMLER

400 Bin TL'lik Tay

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:22
400 Bin TL'lik Tay
A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi 15 tay, İstanbul Velefendi Hipodromu’nda  açık artırma ile satıldı. 15 tay toplam  2 Milyon 410 Bin  TL’ye alıcı bulurken, ‘’Gecenin Sesi’ adlı tay 400 Bin TL ile en yüksek bedele satıldı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 2013 doğumlu tamamı erkek 2 yaşındaki tayların satışı TİGEM tarafından İstanbul Veliefendi Hipodrumu’nda yapıldı. Yoğun ilginin gösterildiği satışlarda,  Engin Bekiroğulları tarafından  Gecenin Sesi isimli tay  400 Bin TL’ye alındı. 250.000'er TL'ye yine Engin Bekiroğulları tarafından ‘Büyük Doğu’ isimli tay ile  Tarkan Onar Onar tarafından  ‘ Yeşil Yol’  isimli  taylar satın alındı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen ve dün satışı yapılan tayların yeni sahipleri ile ödenen tutarlar şöyle:

1-Demir Cevheri- Bay Grup:  70.000 TL

2-Metal Fırtınası- Tarkan Hasan Onar: 170.000 TL

3-Agah- Mehmet Zaimoğlu: 110.000 TL

4-Ertaş- Erdinç Saltabaş:   80.000 TL

5-Akal Tay- Bay Grup:  50.000 TL

6-Anadolu Hisarı- Remazan Kaya: 100.000 TL

7-Malta Şahini- Onurhan Ergin: 200.000 TL

8-Büyük Doğu- Engin Bekiroğulları: 250.000 TL

9-Yalıkavak- Necati Demirkol: 160.000 TL

10-Büyük Hazine- Eyüp Erdemir: 150.000 TL

11-Gecenin Sesi- Engin Bekiroğulları: 400.000 TL

12-Altıncı His- Mücahit Yıldızhan: 150.000 TL

13-Yeşil Yol- Tarkan Hasan Onar: 250.000 TL

14-Kilit Taşı- Eyüp Erdemir: 190.000 TL

15-Kırık Testi- Remazan Kaya: 80.000 TL

TOPLAM 2.410.000 TL

Satışlarda ortalama fiyat ise 160.666 TL oldu.

“Gerekli Hassasiyeti Gösteriyoruz”

Sultanbuyu Tarım İşletmesi’ne ait 15 tayın Velifendi Hipodrumunda yapılan satışına TİGEM Genel Müdürü M Halis Bilden,  Atcılık Daire Başkanı Dr Hasan Can,  Sulatnsuyu Tigem Müdürü Murat Durmaz da katıldı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Müdürü Murat Durmaz yaptığı konuşmada,  amaçlarının Sultansuyu’ndaki arap atçılığını en iyi seviyeye getirmek olduğunu belirtti. Durmaz,  bu doğrultuda 15 elit tayın tamamı yapılan satışlarda yeni sahiplerine kavuştuğunu belirtti.

Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü Atcılık Daire Başkanı Dr Hasan Can ise konuşmasında  “TİGEM olarak arap atçılığına  ayrı bir önem veriyoruz. Bu amaçla Eskişehir Anadolu,  Bursa Karacabey,  Sultansuyu işletmemizde arap atçılığının üst seviyede yarış atı yetiştirilmesi açısında genel müdürlük olarak gerekli hasasiyet gösterilmektedir.  Bu taylarımızı yeni sahiplerine hayırlı olması, bol kazanç getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ise konuşmasında  öncelikle bu satışa katılan at yetiştiricilerine teşekkür ederek “Genel Müdürlüğümüz yetiştirmesi arap atalarına gösterdikleri ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Genel Müdürlük olarak başta işletmelerimizdeki arap atçılığının gelişmesi nedeniyle  yarış sahalarından kendilerini ispat etmiş aygırları ve kısraklar alarak bu işletmelerimizin aygır ve kısrak kadrolarını üst seviyeye kavusturduk. Bugün yarış sahalarına baktığımızda hipodrumlarda derece alan atların büyük çoğunlu TİGEM yetiştirmesi atlar.  Bu atlarımızın yetiştirilmesinde emeği gecen TİGEM çalışanlarımızı kutluyorum. Sultansuyu TİGEM Müdürü Murat Durmaz’ın şahsında tüm Sultansuyu çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız