SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'400 Çocuk Burada Eğitiliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi bünyesinde açılan Sanat Merkezini gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sanat Merkezi'ndeki faaliyetleri yerinde inceleyen Çakır, çocuklarla da yakından ilgilendi. Çocuklar ise Çakır'a, şiir okuyarak, şarkı söyledi.

Başkan Çakır, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte sanat merkezi gezisi sonrası İHA Muhabirinin sorularını cevapladı. Çakır, sosyal belediyeciliğin gereği olarak risk altındaki çocukları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sosyal bir proje olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün de katkılarıyla bu projeyi başlattık. Çok sayıda çocuğumuz var. Bizim amacımız gençlerimiz ve çocuklarımıza özellikle de sokakta risk altındaki çocuklarımızın el becerileri gelişsin, toplumla birleşsin, kendilerini ifade etme yetenekleri gelişsin bunun yanında topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri adına sosyal belediyeciliğin gereği olarak böyle bir proje başlattık. 8 ila 10 farklı eğitim veriliyor. Ebru, hat sanatı, el becerileri, müzik ve folklor alanında çocuklarımıza ders veriliyor. Bunun yanında büyüklere yönelikte kurslar düzenleniyor. Ayrıca burada sergilerimizde açılıyor ve vatandaşlarımız burada sergileri gezebiliyor. Biz bunun çok daha güçlendirip, geliştireceğiz. Türkiye'de örnek bir proje haline getireceğiz. Şuan gidişte bu yönde ve bunu çok daha geliştireceğiz. Risk altındaki çocuklarımızı sosyal projemiz kapsamında eğitmiş olacağız" dedi.

"400 CİVARINDA ÇOCUĞUMUZ BURADA EĞİTİM GÖRÜYOR"
Sosyal projelerin bundan sonrada artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Çakır, "Sosyal projelerimiz kapsamında sokakta mendil satan ve okul önünde mendil satan çocuklar var tüm çocuklarımıza ulaşarak onları eğitmek istiyoruz. Şuana kadar 400 civarında çocuğumuz buradan faydalanıyor. Projemizi daha da geliştirerek, buradan sertifika alabilecek hale getireceğiz. Çocuk Şube Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile de ortak çalışmalarda bulunarak, projeler geliştireceğiz. İlçelerde de bu projemiz sürüyor.
İlçelere giderek, çocuklarımızın burada kazanmış olduğu becerileri, oluşturduğumuz bir araçla giderek, sergiliyoruz. Çocuklara fayda sağlayabilecek ve topluma faydalı birey olmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız