SON DAKİKA
SON DEPREMLER

400 Kadına Ayda 250 TL

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:35
400 Kadına Ayda 250 TL
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi Sosyal Yardım Programı kapsamında 400 kadına ayda 250 TL olmak üzere iki aylık periyotlarla düzenli nakdi sosyal yardımda bulunuyor. 

Vakıf Başkanı ve Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Kadınların erkeklere oranla yoksullukla karşılaşma riski daha yüksek bulunmakta olup, kadının yoksulluğu küresel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle eşin vefatı durumunda kadınlar, çocuklarıyla birlikte yoksullaşma sürecine girmektedirler. Kadınların iş gücüne katılımının az olması, eşlerini kaybetmiş olan kadınların hem çocuklarına bakmak, hem de çalışmak zorunda olması gibi sorunlar yoksulluk riskini arttıran önemli nedenlerdendir. Bu durumlarla karşılaşan kadınlar mutlak yoksulluk sınırında yaşamak zorunda kalmaktadır. 2012 yılından beri tüm ülkemizde uygulandığı gibi bizlerde İlçemizde ikamet eden ve maddi yetersizlik içerisinde bulunan eşi vefat etmiş 400 kadına, yapabilirliklerini genişletmek, kendilerine olan güvenlerinin artmasına yardımcı olmak, toplumdaki konumlarını güçlendirmek, çocuklarını yetiştirmelerini olumlu yönde etkileyerek sağlıklı nesiller yetiştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla aylık 250 TL olmak üzere iki aylık periyotlarla düzenli olarak nakdi sosyal yardımda bulunuyoruz. Umarım ilçemizde ikamet eden düzenli nakdi yardım programı kapsamındaki kadınların maddi yetersizliklerini bir nebze olsun bertaraf edebiliyoruzdur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız