SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"400 Üyemiz AKP'de Çıktı!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:19
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İmam Zeynel Abidin Türbesi’nde oruçlarını açan Alevilerle bir araya geldi. Ağbaba, burada yaptığı değerlendirmede “Bir taraftan Alevi sofralarına otururken  diğer taraftan ‘Alevilerin ibadet yeri Cemevi değildir’ diye fetva vermek  büyük bir çelişkidir” dedi.

Hz. Hüseyin’in Kerbela’da katledilişinin yıldönümü olan 10 Muharrem’de İmam Zeynel Abidin Türbesi’ni dolduran yüzlerce Alevi, birlikte oruçlarını açtılar. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da oruçlarını açan vatandaşları ziyaret ederek sofralarına konuk oldu.

CHP Milletvekili Ağbaba burada kendisine sorulan, "TBMM’de verilen iftar yemeği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, “Alevilik yemeklere  et ve soğan koymayarak  çözülecek bir mesele değildir. Bir taraftan Alevi sofralarında otururken, diğer taraftan Aleviliği tanımamak , ‘Alevilerin ibadet yerleri Cemevi değildir’ diye fetva vermek , büyük bir çelişkidir. Son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanında Alevilere verilen iftar yemeklerinin, bazı grupların Alevileri kendilerine benzeştirmeye çalışmak çabası olarak yorumluyorum. Aleviler sadece 10 Muharrem’de hatırlanmamalı , Alevilere eşit yurttaşlık temelinde yaklaşılmalı, Cemevleri yasal ibadethane olarak kabul edilmeli  ve Devletin her konuda uyguladığı asimilasyon politikasına son vermelidir. 10 Muharrem yasınızı paylaşıyorum” dedi.

ESNAF ZİYARETİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ayrıca esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Beraberinde bazı partililerle birlikte Malatya'nın Nasuhi Caddesi’ndeki esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Veli Ağbaba, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı.Yapılan bir araştırmada, AKP’nin 400 üyesinin kendi partilerinin üyesi olarak çıktığını iddia eden Ağbaba, “Partimiz, Türkiye genelinde araştırma yaptı. Her ilde bu durumun olduğu görüldü. Bu siyaseten doğru bir şey değildir” dedi. Bu durumun AKP’nin üyesine değer vermediğinin göstergesi olduğunu ileri süren Veli Ağbaba, “Bu konuda daha fazla ağır bir şey söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

BALBAY'IN MEKTUBU..

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya Silivri’den bir mektup yazarak, “Silivri’de artık adalet, hukuk yok. Tutsaklık ve rehinelik var” dedi.

Mustafa Balbay, kendisini sürekli ziyaret ettiği için teşekkür ettiği ve sevgili dostum  diye seslendiği Ağbaba’ya yazdığı mektupta, CHP örgütlerinin dayanışmasının kendisini güçlendirdiğini  belirterek, özgürlüğünü Beylikdüzü İlçe Örgütüyle kutlayacağını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yazdığı mektup şu şekilde;

Sevgili Veli Ağbaba,  

Canım Kardeşim 

16 Kasım Cuma günü duruşmam nedeniyle çok kısıtlı görüşebildik. Öncelikle ziyaretine çok sevindiğimi belirtmek isterim. Ayda ortalama bir kez geldiğin için alışkanlık yaptı.İçimden , ‘bugünlerde gelir ‘ derken   çıkageldin. O gün , hareketliydi. Duruşma salonunda da pek çok ziyaretçimiz vardı. Özellikle CHP örgütlerinden gelenler beni ayrıca mutlu ediyor. Hem  kendimi daha güçlü hissediyorum. Hem de artan sorumluluğumun daha fazla bilincine varıyorum.Avcılar Kadın Kollarından bir grup içlerinde heyecan, yüzlerinde gülümsemeyle gelmişti. Birbirlerine yaslanmışlar, olanca güçleriyle seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Onların bu heyecanını görünce, böylesi onlara da aklıma gelen ilk sözleri söyledim. Dedim ki; “ Cumhuriyet Halk Partisi, kadın eli değdikçe daha da güçlenecek. Belki de önümüzdeki yıllarda ayrı bir tüzük kurultayı yapıp erkeklere kota verilmesini  isteyeceğiz…” 

O gün başka ziyaretçi gurubu ile Afyon Sultandağı’ndan. CHP İlçe Örgütünden 20 kadar arkadaş toplanmışlar gelmişler. Her birinin yüzünde Sultandağı’nın heybeti 5 adım öteden de olsa gözlerimizle, seslerimizle kucaklaştık. Kendilerini “Doğan Öz’ün İlçesi” diye tanımlıyorlar. Özgürlükte Sultandağı’na yolum düşmüştü. Onları dinlerken gözümün önüne Anadolu yolları geldi. Özgürlükte dostlarla Sultandağı’nda kucaklaşmaya söz verdik. 

Sevgili Ağbaba,

Silivri’de artık adalet, hukuk yok. Tutsaklık ve rehinelik var. Böylesi bir ortamda CHP Örgütlerinin dayanışmalarının beni daha da güçlendirdiğini seninle paylaşmak isterim. 

İstabul Beylikdüzü’nden arkadaşlar da beni yalnız bırakmıyorlar. “Hakkınızı nasıl ödeyeceğim.” diye sorduğumda, “Bize hiç borcun yok. Sen bizim için yatıyorsun. Senden tek dileğimiz var. Çıkınca ilk bize uğraman” diyorlar. Beylikdüzü yolumun üzerinde olduğu için bu sözü tutmam kolay ve keyifli olacak. 

Sevgili Dostum;

Çalışmalarını izliyorum. Türkiye’yi en çok dolaşan kişilerdensin. Bu yoğunluk içinde Silivri’yi de ihmal etmediğin için teşekkür ediyorum. Tüm CHP Örgütlerine, tüm yurttaşlara, soran herkese selamlarımı, saygılarımı, hasretlerimi iletmeni diliyorum.

 Kardeşin Mustafa BALBAY"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız