SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''400 Yataklı Hastaneyi Vakıf Yapacak''

A- A+ PAYLAŞ

İzzet Baysal Vakfı'nın Malatya'ya 400 yataklı hastane yapacağı belirtildi.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Topaloğlu, 1937 yılında hizmete başlayan Malatya Devlet Hastanesi'nin fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle, hastane arkasındaki İnönü Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasını devralıp, buranın hizmete sunulmasıyla fiziki yönden kısmen rahatladıklarını bildirdi.

Yılda yaklaşık 1 milyon kişiye poliklinik, 32 bin kişiye yataklı tedavi hizmeti verilmesi ve 10 bin ameliyat yapılması nedeniyle Malatya'da en çok sağlık hizmeti veren hastane olduklarına dikkat çeken Bülent Topaloğlu, "Hastanemiz arkasındaki belediye eski otobüs garajı, şu anda otopark olarak kullandığımız 6700 metrekare alanın Sağlık Müdürlüğü'ne devredilmesiyle, ek bina yapılması gündeme geldi. 400 yataklı modern bir hastane yapılması konusunda, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile görüşüldü. Prensipte kabul edilen bu proje ile ilgili çalışmalar da son aşamaya gelindi" şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi arkasında, halen otopark olarak kullanılan 6 bin 700 metrekarelik arsa, MHP'li belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ve aynı partili Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un döneminde, yataklı bir tedavi kurumunun yapımı için Sağlık Bakanlığı'na satılmış, ancak hükümet değişikliğinin ardından bu konu gündemden çıkmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız