SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"414 İtiraz Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli Planlama Bölgesi ile ilgili 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na ilişkin itiraz ve öneriler için toplantı düzenlendi. Bakanlığa yaklaşık 414 itirazın yapıldığı belirtildi. 
 
Belediye Konferans Salonu’nda Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na yapılan itirazların ortaya konulmasıyla, kurum ve kuruluşların önerilerinin alındığı toplantıya; Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Dr. Haluk Bilgin, ilçe ve belde belediye başkanları, bakanlık yöneticileri ve uzmanlar, kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
 
Dr. Haluk Bilgin, Türkiye’de çevre düzeni planlarının yüzde 90 seviyesine geldiğini ve bitirme aşamasına gelindiğini söyleyerek, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli bölgesi çevre düzeni planı için askı sürecinde 414 itirazın geldiğini, askı süresi sonrasında da itirazların geldiğini kaydetti. Bilgin, itirazların öncelikli olarak sivil toplum kuruluşlarından geldiğini vurguladı.
 
Toplantıda daha sonra itirazlar değerlendirilerek, öneriler alındı. İtiraz ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından planın yeniden askıya alınacağı aktarıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız