SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'417 Kurs Açtık..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Halk Eğitim Merkezi 2009-2010 yılsonu sergi açılışını gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, HEM Müdürü Turan Özkan ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'nin yanı sıra kursiyer öğrenciler katıldı.

Sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Malatya'da 60 binin üzerinde okuma-yazma bilmeyen insan bulunduğuna dikkat çekerek, bu sayının sıfıra indirilmesi için sorumluluk sahiplerinin daha çok gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Saran, devletin halk eğitim merkezlerine büyük katkı verdiğini ifade ederek, "Halk Eğitim Merkezimizde birçok kurs açılıyor. Bu kursların başında okuma-yazma kursu geliyor. Ama şuanda kurslarımızdaki öğrenci sayısı yetersiz durumda. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç. Bu sürecin başlangıç kısımlarında özellikle insanın çocukluğunun ve yakın aile çevresinin gözetimi altında bulunduğu dönemlerde elbette ki insanlar programlı ve düzenli bir eğitimden geçiyorlar. Biz buna örgün eğitim diyoruz. Ancak her ne kadar vatandaşlarımız bu eğitimden düzenli olarak geçmiş olsa da daha sonraki hayat aşamalarında mutlaka karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde ya da eğitim ve beceri eksiklerini gidermede örgün eğitim ve yapılanmasının dışında yaygın eğitim
kapsamında bir süreçten geçmeleri gerekiyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma-yazma kursunun önemine de değinen Vali Saran, "Malatya'da 60 binin üzerinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız var. Bu sayının sıfıra indirilmesi için sorumluların büyük gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Halk Eğitim Merkezimiz yetişkinlere yönelik ilimizin muhtelif semtlerinde, mahallelerde ve beldelerinde birçok alanda çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları alanlarında yetkin olan arkadaşlarımız vermektedir. Özellikle yetişkin insanlarımızın mesailerini doğru değerlendirmesi, milli ekonomi ve aile ekonomisine katlı sağlaması bakımından bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Özelliklede Sayın Başbakanımızın eşleri tarafından başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası 15 yaş üstü okuma-yazma bilmeyen insanlarımızın okullarımızın ortamında okuryazar hale getirilmesiyle ilgili kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslarımıza yeterli katılım olmamakla birlikte ilimizde 63 bin okuma-yazma bilmeyen insanımız var. Bunların yüzde 75'ini bayanlar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan da, Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Bu yıl içerisinde 77 okuma-yazma kursu, 231 mesleki kurs, 109 sosyal ve kültürel kurs olmak üzere toplam 417 kurs açtık. Bu kurslarımızda 12 bin 177 vatandaşımız faydalandı. Ayriyeten açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek lisesi olmak üzere 17 bin 400 açık öğretim öğrenimi gören öğrencimiz bulunmakta olup, 29 bin 577 kişiye kurs verdiğimizden dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ulvi Saran tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Halk Oyunları ve mini konserinde verildiği etkinlik, sergi açılışı sonrası sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız