SON DAKİKA
SON DEPREMLER

418 Köyün Yolu Kapalı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar nedeniyle 478 köyden 418'inin yolunun kapalı olduğu bildirildi. Bu arada, Malatya ile Pütürge ve Doğanyol ilçeleri arasında ulaşımın sağlandığı karayolunun Pazartesi gecesinden bu yana kapalı olduğu, ayrıca Salı günü 11.00 sıralarında Doğanşehir Reşadiye mevkiinde kapanan Malatya-Gölbaşı- Adana karayolunun 8 saat sonra ulaşıma açıldığı, ulaşımın kontrollu olarak sağlandığı bildirildi.

418 KÖYÜN YOLU KAPALI..
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden edinilen bilgiye göre, ağırlıklı olarak Hekimhan, Pütürge, Darende, Arapgir ve Akçadağ ilçeleri olmak üzere dün kapalı olan toplam 326 köy yol sayısının, aralıklı olarak devam eden kar nedeniyle bugün 418'e yükseldiği öğrenildi. Kar yağışından dolayı kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğü belirtildi.

İlçeler, köy sayıları ve yolu kapalı olan köy sayısı şöyle:

Merkez 46 -38
Akçadağ 65 -57
Arapgir 40 -36
Arguvan 39 -38
Battalgazi 14 -8
Darende 44 -40
Doğanşehir 24 -22
Doğanyol 13 -11
Hekimhan 48 -44
Kale 19 -11
Kuluncak 21 -19
Pütürge 58 -55
Yazıhan 29 -24
Yeşilyurt 18 -15
TOPLAM : 478 -418

PÜTÜRGE YOLU KAPALI, ADANA YOLU KONTROLLU..
Bu arada, Pütürge ve Doğanyol ilçe karayollarının 28 Ocak Pazartesi günü saat 20:30'dan beri kapalı olduğu bildirildi. Kubbe Dağı mevkiinde kar ve tipi olması nedeniyle trafik görevlilerinin yolu ulaşıma kapattığı öğrenilirken, Malatya-Adıyaman karayolunun da kapalı olduğu ifade edildi. Ayrıca, Malatya-Adana karayolu ile Doğanşehir Reşadiye geçidinde ise araçların geçişine kontrollü olarak izin verildiği kaydedildi.

Sivas- Malatya yolunun da Sivas sınırlarında kapalı olduğu öğrenildi.

Malatya-Adana karayolu Doğanşehir-Reşadiye geçidinde kar ve tipi nedeniyle yol kapanınca vatandaşlar 8 saat boyunca mahsur kaldı. Araçlar yolda uzun kuyruk oluştururken, yolda kalan vatandaşlara Doğanşehir ilçesi Sürgü Belediyesi sahip çıktı. Yolun karayolları ekipleri tarafından kısmen açılmasından sonra araçlara kontrollü geçiş izni verildi. Sürgü Beldesi'nde mahsur kalan araçlardaki yüzlerce vatandaşı en iyi şekilde ağırladıklarını söyleyen Sürgü Belediye Başkanı Mustafa Gülhaş, "Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Kara saplanan araçları da kendi imkanlarımızla kepçe kullanarak kurtarmaya çalıştık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız