SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"42 İl Arasında 3'üncü Olmamız Memnuniyet Verici"

0
Güncellendi - 2016-02-16 18:15:08
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Kamçı, Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü ile TKDK Koordinatörlüğü'nü ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı

Vali Süleyman Kamçı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Kamçı’yı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ziyaretinde Bölge Müdürü Adil Önal, Bölge Müdür Yardımcıları ve Personeli karşıladı. Müdür Önal, Vali Kamçı’ ya verdiği brifing de Birliğe bağlı 12 ilde 59 kooperatif ve 134 personel ile hizmet verdiklerini, Bölge birliğinde de 34 personelin görev yaptığını belirtti.

Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Muş, Şırnak, Bitlis, Siirt, Tunceli, Mardin, Batman, Van ve Bingöl illerine bağlı ilçe, köy ve mahallelerde kooperatiflerinin bulunduğunu dile getirdi. Kooperatiflerin illere dağılımının ise Malatya’da 23, Elazığ’da 9, Diyarbakır’da 5, Muş’ da 2, Şırnak’da 1, Bitlis’ de 5, Siirt’ de 1, Tunceli’ de 2, Mardin’de 5, Batman’ da 2, Van’ da 3 ve Bingöl’de 1 olduğunu söyledi.

Buradaki ziyaretini tamamlayarak birlik müdürü ve çalışanlarına da teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diyen Vali Kamçı, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğüne geçti.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Murat Tunç ve Koordinatörlük çalışanları tarafından karşılanan Vali Kamçı’ya, Koordinatör Tunç tarafından hizmet binası, personel durumu, yürütülen faaliyetler ve desteklemeler hakkında geniş bilgi verildi.

Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye tahsis edilen Kırsal Kalkınma Fonlarının (IPARD) proje karşılığında hibe olarak dağıtımı amacıyla 32 uzman, 9 destek personeli ve 13 hizmet alımı yolu ile görevlendirilen toplam 55 personelle hizmetlerini yürüttüklerini belirten Koordinatör Tunç, kendilerine sunulan projelerden bu güne kadar 273 projeyi sözleşmeye bağladıklarını, 247 projenin hibe ödemesinin tamamlandığını, bunların 158 adedinin genç yatırımcı ve 22 adedinin de kadın yatırımcılar tarafından sunulduğunu söyledi.

Koordinatör Tunç, Toplam yatırım tutarı 196,5 Milyon TL.- olan projelerin 104,3 Milyon TL.- tutarının hibe olduğunu ve 70.4 Milyon TL.- hibe ödemesi gerçekleştirildiğini dile getirdi. Bu projelerle 957 kişiye istihdam sağlandığını ve 59 645 Makine ekipmanına destek verildiğini belirtti.

Proje tekliflerinin dağılımına bakıldığında 85 proje ile en çok Darende ilçesinin, 59 proje ile Akçadağ, 27 Proje ile Merkez (Battalgazi+Yeşilyurt), 25 proje ile Arapgir, 22 proje ile Yazıhan, 8 proje ile Doğanşehir, 7 proje ile Pütürge, 6 proje ile Kuluncak, 4 Proje ile Hekimhan, 3 proje ile Arguvan, ve tek proje ile de Kale ilçesinin sıralamada yer aldığını, bu projelerle tamamlanan 247 tesis ile ilimize 70,4 Milyon TL.- IPARD fonlarından sağlanan hibe ile 144,2 Milyon TL.- lık yatırım kazandırıldığını beyan ederken, 2015 yılında yapılan 36,2 Milyon TL.- lık hibe ile 42 il arasında en yüksek hibe ödemesi gerçekleştiren 3. İl Koordinatörlüğü olduklarını söyledi.

MVB_1657Koordinatör Tunç, TKDK olarak, Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine Parkları ile Yenilenebilir enerji yatırımları amacıyla hazırlanan projelere destek verdiklerini belirterek ilimizde en çok Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ve Süt Üreten Tarımsal İşletmeler için hazırlanan projelerle başvurulduğunu Vali Kamçı’ya anlattı.

Vali Kamçı, yapmış olduğu geniş bilgilendirmeden dolayı Koordinatör Tunç’a teşekkür ederek, vatandaşlarımızın yatırım konusuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı memnuniyetini dile getirterek, “Malatya’lı hemşerilerimin kendi memleketlerinde yatırım yapmaları, bizleri fazlası ile memnun etmekte, sizlerinde başarılı çalışmaları ile hibe kullanımında 42 il arasında 3. İl olmamız da ayrıca bir memnuniyet kaynağıdır. Hemşerilerimin sadece tarımsal yönden olan yatırımlara değil kırsal alandaki gelişmeleri sağlayacak ve istihdamı arttıracak olan Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Yenilenebilir enerji yatırımları gibi proje teklifleri ile de sizlere başvurması ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Sizlerinde vatandaşlarımızı bu konuda yönlendirmelerde bulunacağınız çalışmalar yapmanız gerekmektedir.” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız