SON DAKİKA
SON DEPREMLER

423 Bin Liraya Alınmış!

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclisi’nde Vali Ulvi Saran’a emrine tahsis edilen Mercedes marka makam otomobili tartışılmaya devam ediyor.
 
MECLİS ÜYELERİNDEN MERCEDES TEPKİSİ
İl Genel Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri devam ederken Salı günkü oturumda İşletme Müdürlüğü ana kaleminin içerisinde yer alan ‘Araç alımı’ için ayrılan para, tartışmalara neden oldu. 800 bin TL olarak belirlenen İşletme Müdürlüğü bütçesinin araç alım kalemine itiraz eden CHP’li üye Mustafa Mengüç, ‘iki yıldır Özel İdareye bir konkasör ve sondaj makinesinin alınamadığını hatırlatarak geçen sene ayrılan para ile nelerin alınıp alınmadığının açıklanmasını istedi. Mengüç’e yanıt veren AKP’li üye Mehmet Şireci, bu sene ayrılan 800 bin TL ile 3 pikap, 2 minibüs ve bir makam aracı alınacağını, geçen sene ayrılan para ile ise, 1 vidanjör alındığını, alınması planlanan 1 minibüs ile konkasör makinesinin alınamadığını söyleyerek ‘Geçen sene araç alımı için ayrılan paradan 423 bin TL ile Valilik makamına araç alındı’ dedi.
 
Valiliğe araç alımına tepki gösteren meclis üyeleri bu seneki ödeneğe alınacak olan araçların paraları ile kalem kalem yazılması gerektiğini belirttiler.
 
MENGÜÇ: “BİR SONDAJ MAKİNESİ BİLE ALAMAZKEN…”
CHP Grup Başkanı Vekili Mustafa Mengüç, araç alımları konusunda iktidar üyelerini sert bir dille eleştirerek, “İki yıldır idareye bir konkasör ve sondaj makinesi alamıyoruz. Bağırıyoruz burada Malatya’da 2. bir sondaj makinesinin alınması gerek diye. Ama bir türlü alamıyoruz. Neden? Konkasör makinesi de aynı. Bu nedenle idarenin geçen sene ayrılan para ile neleri aldığının, neleri de alamadığının bize bildirilmesini istiyoruz. Ayrıca kamyon da alsanız başka bir araçta alasın araç alımına girer. Bu nedenle hangi aracın ne kadara alınacağının belirlenmesini ve bu sene ayrılan para ile birleştirilerek kullanılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mengüç’ün konuşmalarına cevap veren AKP’li üye Mehmet Şireci de, geçen sene araç alımına ayrılan para ile bir miktar belirlenen aracın alındığını belirterek, yine bu para ile Malatya Valiliğine Mercedes marka makam aracının alındığını itiraf etti. Şireci; “Bu sene ayrılan para ile 3 pikap, 2 minibüs ve Doğanyol Belediyesi’ne 1 makam aracı alınacak. Geçen seneye gelince ayrılan 2 milyon 160 bin TL ile 2 minibüs, 1 konkasör makinesi ile 1 adette vidanjör alınması planlanmıştı. Para ile 1 minibüs, 1 vidanjör alınabildi. 2 sondaj makinesi paylaştırılırken, 1 Malatya’ya bir de Adıyaman’a verildi. Bize verilen yeniydi. Ancak Adıyaman’ınki bakım istiyordu. Bu nedenle 170 bin TL de bu kalemden oraya aktarıldı. Buna ek olarak konkasör makinesi ve 1 minibüs alınmayarak Malatya Valiliği’ne 423 bin TL’ye son model bir makam aracı alındı” şeklinde konuştu.
 
BAŞBAKAN GİBİ 3 ÇOCUK DEDİ
Bütçe görüşmelerinin devam ettiği şu günlerde özellikle dün İl Genel Meclisi’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni aratmayacak şekilde siyaset konuşuldu. Yine yapılamayan yollar ile ilgili olarak meclis üyeleri birbirlerine sataşmaya çalışırken, alınan sözlerde siyaset konuşuldu. Başkan Naci Şavata sık sık bu konuşmalara müdahale ederken, meclisin siyaset yeri olmadığını ve siyaset yapmak isteyenlerin vekil olarak TBMM’ye gitmeleri gerektiğini söyledi. Şavata üyelere hitaben; “Devletin işine karışmayalım, köylerimize bakalım” derken, AKP’li üyelerin devam eden CHP sataşmalarına da izin vermedi. Bu sırada söz alan CHP’li üye Deniz Kayıkçı Meclisi güldüren bir cümle kurarak; “Sayın başkan arada sırada bu tür genel siyasete izin verin. Bu sayede meclis üyelerinin gazı alınmış oluyor” dedi. 
 
Meclisin sonlarına doğru ise Saadet Partili üye Osman Marasalı, Şavata’ya hitaben, “Sayın başkanım bazı yatırımların unutulduğu söyleniyor. Malatya’nın Büyükşehir olması da unutulmuş olmasın” deyince Şavata; “Büyükşehir olmak sizin elinizde. Nüfusu artırırsanız Malatya Büyükşehir olur. Eğer Malatya 2011 yılında merkez nüfusunu 750 bin yaparsa Büyükşehir olur. 2012 yılı sonunda 750 bin yaparsa o zaman olur. 2014’e kadar zaman var” şeklinde esprili bir cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız