SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"429 Sosyal ve Kültürel Etkinlik Gerçekleştirdik"

0
Güncellendi - 2018-01-19 21:00:18
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentin sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmak için belediyenin birçok merkezinde yüzlerce kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. 2017 yılında Sanat Merkezi, Sanat Sokağı, Gençlik Merkezi, Kernek Külliyesi, 5 adet semt konağı, 33 adet çok amaçlı sosyal tesis, Aile ve Kadın Danışma Merkezi, Kadın Spor ve Yaşam Merkezi, Yaşam ve Spor Merkezi, Çocuk Eğitim Merkezi gibi fiziksel mekan ve diğer alanlarda toplam 429 etkinlik yapıldığını söyledi.

Beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Çakır, göreve geldiklerinden bu yana büyük önem verdikleri kültürel ve sanatsal etkinliklerde büyük bir ivme yakaladıklarını söyleyerek “Bugün artık Malatya, düzenlediği uluslararası fuarları, sempozyumları, festivalleri ile kültür-sanat kenti oldu” dedi.

Sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilmesi için fizik mekanları tamamladıklarını anlatan Çakır,  şunları söyledi:

“Artık, Malatya’dan bir kültür kenti olarak bahsedebiliriz. Sadece kültürle sınırlı değiliz, iddialı müzeleri de kentimize kazandırma boyutuna geldik. Hizmete açtığımız ve açacağımız büyük ölçekli müzeler, kentimizin artık sosyal ve kültürel olarak geldiği noktanın bir göstergesi. 429 etkinliğin gerçekleştirildiği 2017 yılındaki kültürel faaliyetlerimizi ana başlıklar halinde sunacak olursak; 5 panel, 16 konferans, 22 konser, 23 sergi, 5 yarışma, 24 tiyatro, 5 söyleşi, 5 sempozyum ve 11 kitap basımı yapıldı. MADEM bünyesinde 282 seminer, 26 çeşitli etkinlik, 3 tanıtım günü, 2 turnuva ve 4 fuar düzenlendi.7. uluslararası Malatya Film Festivali’ni ilk kez biz organize ettik. Türkiye’nin 3. büyük festivali olarak sektörde kabul gördü. 1 hafta süren festivale 350’yi aşkın sinema ve televizyon sanatçıları ile basın mensubu katıldı. 100’ü aşkın film gösterimi yapıldı. Bu filmleri 25 bin kişi izledi. Festival içerisinde farklı etkinlikler çerçevesinde Malatya Film Platformu oluşturuldu. Malatya’ya yakışan, adına uygun bir festivale dönüşmüş oldu.”

Galası 10 Şubat'ta Malatya'da yapılacak

Film Festivali kapsamında 15 Temmuz darbe girişimini konu alan bir belgesel hazırlattıklarını söyleyen Başkan Çakır, Ünlü Azeri yönetmen Elçin Musaoğlu tarafından hazırlanan belgeselin galasının 10 Şubat’ta Malatya’da yapılacağını belirtti.

Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinası müzesini Malatya’da açtıklarını da ifade eden Çakır, aylık ortalama ziyaretçi sayısının 6 bin 500’lere ulaştığını Kültür Evi’ni ise 4 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Daha sonra atölye ve kurs merkezlerindeki etkinlikler ile ailelere yönelik faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran Çakır, 2018 yılında 500 adet etkinlik planladıklarını ifade etti.

Çiçekten Sofraya Malatya Kayısısı kitabı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın toplantısında ressam ve fotoğraf sanatçısı Hasan Demirbağ tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ‘Çiçekten Sofraya Malatya Kayısısı’ kitabını da tanıttı.

Bastırılan bu kitapla Malatya’nın önemli bir eser daha kazandığını kaydeden Çakır, “Kayısının geçmişini burada göreceğiz. Malatya ekonomisine katkısı, kayısı çeşitliliği, islimleme, kurutma aşamaları, mutfaktaki değerlendirme şekilleri, faydalarının yer aldığı bu eseri Malatya’ya kazandırdık” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • yusuf (6 yıl önce)
    paralar kime peşkeş çekildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Kültürel faaliyet konusunda belediye başarılı,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Bizim bir zamanlar kayısı festivalimiz vardı Başkan şimdi nerdesayende onuda kaldırdın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (6 yıl önce)
    Çadır kültür ümü.
    0
    0
    Yanıtla