SON DAKİKA
SON DEPREMLER

43 Bin Çevre Denetimi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:53
43 Bin Çevre Denetimi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildiğini, yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildiğini belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce, ÇED yönetmeliğinin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı bir duruma geldiğini söyledi. Bakan Güllüce, ayrıca kamuoyunda ÇED Yönetmeliği yapılan ve yazılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “AVM ve HES’lerin ÇED’den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor” dedi.

“2014 YILINDA YATIRIM BEDELİ TOPLAMDA 154 MİLYAR TL OLAN 469 FAALİYETE ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ”

Bakanlık olarak 2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verdiklerini açıklayan Bakan Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini söyledi. Güllüce, “130 faaliyete iade ve iptal kararı verildi, yani burada her başvurunun olumlu sonuçlanmadığı iadelerinde azımsanmayacak kadar çok olduğu, bu da ÇED komisyonu tarafından sıkı bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu göstermektedir” dedi.

“2014 YILINDA 43 BİN ÇEVRE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirdiklerini, geçen yıla oranla denetim sayısında 5533 adet artış gösterdiklerini ifade ederek, bu rakam daha da artırılarak çevre denetimlerine devam edeceğiz” dedi. 

“YAPILAN DENETİMLER SONUCU YAKLAŞIK 93 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ”

Bakan Güllüce, denetimler sonucunda çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin 796 lira idari para cezası uygulandığını 108 tesisin de faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Güllüce, “Çevre denetim faaliyetleri kapsamında 2014 yılında 36 ile 40 tane tam donanımlı çevre denetim aracı dağıtıldığını ve 2015 yılı içerisinde 41 adet daha tam donanımlı denetim aracı alınmış olup ocak ayı içerisinde diğer illerimize dağıtılacak” dedi.

Bakanlık olarak Avrupa da ilk defa uygulanacak olan e-denetim uygulamasına geçtiklerini ifade eden Bakan Güllüce, 01.01.2015 tarihinden itibaren bütün illerde denetimler e-denetim uygulamasıyla yapılmaya başlandığını kaydetti.

“SAHADA ONLİNE OLARAK TUTULACAK DENETİM TUTANAĞI SAYESİNDE YAPTIRIMDAN GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAK”

“E-denetim uygulamasında denetim tutanağı sahada online olarak tutulacağından denetim verisi sahada oluşmaya başlayacak” diyen Güllüce,

“Böylece bir tesise idari yaptırım uygulanması gerektiği takdirde sistem üzerinde değişiklik yapma imkanı olamayacağından uygulanması gereken yaptırımdan da geriye dönüş mümkün olmayacak” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetçisi sahada e-denetim ile tutanak tuttuğunda, ya da idari yaptırım kararı verdiğinde bakanlığın da sistemden denetim tutanağını ya da idari yaptırım kararını görebileceğinin altını çizen Bakan Güllüce, “Böylece gerçekleşen denetimlerin merkezden de anında takibi yapılabilecek” ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız