SON DAKİKA
SON DEPREMLER

430 Bin Ton Pancar Alınacak, 73 Milyon Ödenecek

0
Güncellendi - 2016-09-02 04:16:59
430 Bin Ton Pancar Alınacak, 73 Milyon Ödenecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası 2016-2017 yılı 60. pancar alım sezonunu törenle açtı. Şeker Fabrikası bu yıl 430 bin tesellüm (alım) yapmayı hedefliyor.

Malatya Şeker Fabrikası’nda pancar alım sezonu fabrika içerisinde gerçekleştirilen törenle başladı. Kurdele kesimiyle başlayan pancar alım törenine; Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ve şeker fabrikası çalışanları, nakliyeciler, çiftçiler katıldı.

“50-55 BİN TON ŞEKER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2016-2017 pancar alım sezonunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Murat, 1 Eylül itibariyle pancar alım kampanyasının başladığını ifade ederek, “Türk şekeri içerisinde ilk kampanyayı yapan fabrika olacağız. Öyle de bir unvanımız oldu. Bu yıl yaklaşık 400 bin ton pancar işleyeceğiz. Bunun karşılığında 50-55 bin ton şeker üretmeyi hedefliyoruz. Kampanyamız 120 gün sürecek. Bunu da son 20 yılın rekoru olarak adlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk şekerinin geçmişte birçok sıkıntısının olduğuna dikkat çeken Murat, şunları söyledi: “Malatya Şeker Fabrikası olarak çok büyük sıkıntılarımız vardı. Kapatıldı kapatılacak, satıldı satılacak, özelleşti özelleşiyor mantığıyla hareket edildi. Ciddi anlamda teknolojik bir yenilik yapılmadı. Bir çalışma yapılmadı ama bütün çalışanlar büyük bir gayret ve özveriyle mücadele ederek, fabrikayı bu duruma getirdiler. Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Fabrikanın en büyük sıkıntısı eleman yetersizliği ve geçici işçi sorunu.”

“73 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK”

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, 2016-2017 pancar alım sezonunun başladığını ifade ederek, bu yıl Şeker Fabrikası’nın 400 bin ton pancar işleyeceğini, 430 bin ton tesellüm yapılacağını kaydetti.

Altun, 430 bin tesellüm karşılığında çiftçilere 73 milyon TL civarında pancar bedeli ödemesinde bulunacaklarını belirtti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

şekerfab

şeker1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız