SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Akülü Araç

A- A+ PAYLAŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Malatya’da da çeşitli ekinlikler gerçekleştirilirken, engelliler için başlatılan ‘Akülü Araç’ kampanyasında sağlanan 44 araç hak sahiplerine dağıtıldı. Akülü araçların dağıtım töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Aslında bir çeşit engelli var. O da sevgi engelli” dedi.

‘44’ AKÜLÜ ARAÇ
Malaya Valiliğince bir süre önce başlatılan ve yıl sonuna kadar sürmesi kararlaştırılan ‘Akülü Araç’ kampanyası kapsamında Valilik tarafından Malatya’nın da plakası olan 44 adet akülü araç alınarak düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Akülü araçların hak sahiplerine teslimi dolayısıyla Atatürk Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akın ve eşi Nurten Akın,Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, Malatyaspor Kulüp Başkanı İlhan Kavuk,bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile engelliler ve engellilerin yakınları katıldı.

Engelliler için temin edilen 44 akülü aracın hak sahiplerine teslimi töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Aslında bir çeşit engelli var. O da sevgi engelli olanlar, gönül engelli olanlardır” dedi.

Daşöz, Malatya için bugünün çok güzel bir gün olduğunu belirterek, “ Dünya Engelliler Günü’nün sadece sözle geçirmiyor, bunu eyleme dönüştürerek yapmayı istediklerimizi ortaya koyuyoruz. Bu bakımdan çok mutluyuz. Valiliğimiz öncülüğünde başlattığımız kampanyaya birçok sivil toplum kuruluşu da katılarak destek vermiştir. Biz Malatya’nın her zaman güzel olaylarla ve etkinliklerle anılmasını istiyoruz. Bugün gerçekleştirilen bu güzellik el ele verilince yapılanları göstermektedir. Bu bakımdan kampanyaya destek olanlara teşekkür ederiz” dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık’ta konuşmasında, parti olarak iktidara geldikleri 2002 yılından sonra engellilerin sorunlarının çözümü noktasında önemli çalışmalar yapılarak bunların hayata geçirildiğini belirtti.

Çalık, Valiliğin başlattığı kampanyaya destek olanlara teşekkür ederek kendilerinin de bu kampanyaya 10 adet akülü araç alarak katkıda bulunacaklarını söyledi.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın’da,” Biz engelliler gününü bir gün değil, bir hafta boyunca değil 365 gün onların yayında olarak sorunlarının çözümü için çaba göstermeliyiz. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalıyız. Biz görevimiz süresince engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için sürekli çaba gösterdik, onlarla hep beraber olduk. Engellilerin sorunlarının çözümü için de onlarla birlikte yaşamak gerekmektedir” dedi.

Törende kampanyaya katkıda bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilen Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan ile Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun’da birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından, engelli vatandaşlara akülü araçları ile araçların garanti belgesi ve kullanma kılavuzlarının bulunduğu belgeler teslim edildi.

44 adet akülü araç için başlatılan kampanya ya yeterli oranda parasal destek sağlanmadığı belirtilerken, Vali Halil İbrahim Daşöz’ün kişisel girişimleriyle ilgili firmadan bu araçların yaklaşık 70 Bin YTL ( 70 Milyar Lira) ‘ye alındığı öğrenildi.

Araçların sosyal güvencesi bulunmayan engelli vatandaşlara verildiği, sosyal güvencesi olanlardan bu aracı almak isteyenlerin ise piyasa değerinin yüksek olmasına karşın toplu alımlara dahil edilerek yaklaşık 1700 YTL’ye alabilecekleri de kaydedildi.

ZİYARETLER
Bu arada engelliler günü dolayısıyla, Yerel Gündem 21 Engelliler Platformunun yanı sıra Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi tarafından valilik ile Belediye Başkanlığı ziyaret edildi.

Öte yandan AKP Milletvekili Öznur Çalık’da AKP il yöneticileriyle birlikte Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız