SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Kere Maşallah!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:08:20
44 Kere Maşallah!.
A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Bahadır ALTAŞ

SM. Mali Müşavir

mba444@mynet.com

Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatından önemli bir yeri olan Malatya’nın siyasetin şeklinin Malatya'daki yansımasının ülke geneline eşdeğer görüldüğü bilinmektedir. (2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün seçimlerde öncelikli olarak ilk önce iki yerin sonucunu istermiş. Birisi Malatya. Birisi Amasya. İkisini öğrendikten seçim genel sonuçlarının nasıl gerçekleşeceğine ilişkin kanaati oluşurmuş. ) Bu nedenle 10 Ekim Cuma günü Malatya için olduğu kadar Türk siyasi hayatının geleceği içinde çok önemli bir gün olarak tarihe geçecektir.

Bir şehir için ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı gibi en üst düzeydeki yöneticilerinin ziyareti hem siyaseten hem de iktisadi ve sosyal açıdan önemli bir olaydır. 2002 yılından günümüze, 12 yıllık AKP döneminde önemli sayılacak bir şekilde dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ilimizi ziyaret etmiş ve her ziyarette arzu edilen seviyede olmasa da Malatya olarak farklı kazanımlar sağlanmaya çalışılmıştır. 

29 Ağustos 2014 tarihinde  Türkiye Cumhuriyeti Devleti 62. Hükümetinin Başbakanlığı görevini üstlenen Ahmet Davutoğlu'nun Konya, Bilecik, Kırşehir ve Samsun'dan sonra yurtiçi ziyaretini 10 Ekim Cuma günü ilimize yapması Malatya için önemlidir. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, geçtiğimiz Cuma günü Malatya'ya yaptığı bu ziyaret sırasında, Yeni Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törenle toplu açılışları yapılan 44 yatırımın neler olduğu merak konusu olmuştu. Muhalefet partilerinin basın yolu ile "44 Tesisin İsmini Açıklayın" isteği üzerine yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu ile bazı bakanların katılımıyla, 10 Ekim Cuma günü açılışını gerçekleştirdiği 44 iş ve projenin, merkez ilçeler ile diğer ilçelerde tamamlanan toplamda 238 milyon tutarındaki yatırımlar olduğu bildirildi.

Açılışı yapılan tesislerin yer aldığı listeyi biraz ironi yaparak incelediğimizde, aslında açılışı yapılan tesisin 44 değil 47 adet olduğu, listeyi hazırlayanların Yeşilyurt/Battalgazi'de 3 Adet Açık Semt Sahası, Yeşilyurt Yeşiltepe'de  2 Adet Sentetik Futbol Sahasının açılışını 5 açılış olarak sayması gerekirken, 2 olarak saydığı böyle olunca açılışı yapılan projelerin 44 değil 47 olduğu gördük.

Akıllara ziyan yöntem ile 44 rakamına ulaşmak için böl-parça açılış yap yönetimin uygulandığı listede;

Malatya-Elazığ Devlet Yolunu "Fuar Alanı Ayırımı-Kapıkaya Köprüsü arası Beton Satıh Kaplama (BSK) Yapılması" ile "Malatya-Elazığ Devlet Yolu Kapıkaya Köprüsü- Kömürhan Köprüsü arası BSK Yapılması" şeklinde yolu ikiye bölerek 2 ayrı açılış yapılırken,

•Doğan görünümlü Şahin misali "Merkez 640 Yataklı (800 Kapasiteli) Devlet Hastanesi" açılışı yaptık.

•Türkiye'de örnek bir proje olarak "Pütürge, Burgulu ve Çevre Köylere iki adet kapalı Tenis Kortu yapımı" açılışı yaptık 

•Hepsinden de önemlisi Başbakana "Yeşilyurt Topraktepe Anaokulu" açılışını yaptırdık 

•Hazır Başbakan gelmişken birde Büyükşehir Belediye Başkanımızın eskiden ortakları arasında yer aldığı "Öz Çakıroğlu Helva ve Gıda San.Tic.Ltd.Şti. Reçel Üretim Seti Alımı Projesinin de açılışını yaptık.

Tarım Bakanlığı tarafından her ilde yıllık program dahilinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında yer alan projelerde makine ve teçhizat alımı şeklinde gerçekleştirilen 

•Kayısı paketleme makinesi alım,

•Sulama suyu tesisi yenileme projesi yapımı,

•Kombine sığır ırkı alımı projesi gibi yatırımlara ilişkin açılışları  ise hiçbir şekilde bu açılışla ilişkilendiremedik.

Bir değişiklik yaptık, henüz daha bitmemiş “Yeşilyurt Sanat Galerisi İnşaatı Yapımı ve Yeşilyurt Sanat Sokağı Konak Yapımı” işlerini de geleceğe ilişkin öngörülen açılışlar olarak gerçekleştirdik. 

“Nicelik” ve “Nitelik” kavramlarına bu açılışta anlam yüklediğimizde, sayısal olarak 44 tane açılışın gerçekleştirilmiş olması dışarıdan bakan biri için çok yüksek bir rakamdır, nitelik olarak bu açılışları değerlendirdiğimizde ise bu açılışların (Devlet hastanesi ve Malatya-Kömürhan arası BSK yapımı dışında) “Laf ola torba dola” türünden bir araya getirilmiş ve zorlama, aynı zamanda dört dörtlük bir aldatmaca açılış olduğu görülmektedir.

AKP hükümetinin alışkanlığı gereği TBMM’ de yasalar torba yasa şeklinde çıkartılmakta ve torba yasada da yok yok türünden her derde deva düzenlemeler yer almaktadır. Toplu açılışlarda da aynı mantıkla hareket edilmekte devlet hastanesi, anaokulu, tenis kortu yapımı ve sığır ırkı alımı proje yatırımlarının toplu olarak açılışı yapılmaktadır.

Oysa ki bu işi organize edenler, yani Malatya adına yetkili olduklarını sananlar zorlama ile Malatya’nın plakası olan 44 sayısına ulaşmak için liste oluşturmak ve işgüzarlık yapmak yerine sayın Başbakana  sadece yeni hizmete giren Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptırsalar ve kalan enerjileriyle de Malatya’nın var olan sorunlarına çözüm arasalardı Malatya adına en doğru işi yapmış olurlardı. Bizlerde kendilerine 44 kere Maşallah derdik.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, geçtiğimiz Cuma günü Malatya'ya yaptığı ziyarette Malatya adına tek sevindirici olay ise, önceki dönemde anlamsız bir şekilde TOKİ’ye devri yapılan İnönü Stadı'nın yanı sıra ve eski Devlet Hastanesi'nin bir bölümünün  geri alınmasının gündeme gelmesi ve Battalgazi Belediyesi tarafından projelendirilen Devlet Su İşleri alanı, Şehit Kemal Endüstri Meslek Lisesi ve Atatürk Kız Lisesi alanlarının, belediye tarafından “Yeşil Kuşak” oluşturmak amacı ile projelendirilmesi ve Sayın Başbakan tarafından sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantıda bu projeye destek verileceğinin açıklanmasıdır. 

DSİ bölgesinden, mevcut İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'nı kapsayacak olan yaklaşık 250 dönümlük bu alanın, şehircilikte çevreci bir yaklaşımla  ticari beklenti ve kaygılardan uzak Malatya’nın kültürel ve sosyal dokusuna uygun kamusal açık alanlar ve rekreasyon alanları olarak değerlendirilmesi tüm Malatya’nın beklentisidir. 

Öyle Bir Zamanda Yaşıyoruz ki, Hiç Birimiz Baktığımız Gibi Görmüyoruz.

Görmek İstediğimiz Gibi Bakıyoruz, Bunun İçin Gerçeği Göremiyoruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız