SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Malatya Olaylı Maçta 1-1

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:03
44 Malatya Olaylı Maçta 1-1
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig 4. grubunda şampiyonluk mücadelesi veren 44 Malatyaspor, lider Payas Belediye ile oynadığı zorlu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı. Olaylı maçta 44 Malatya'nın tek golünü Yusuf kaydetti. Payas, ikinci yarıda 1-1'lik beraberliği yakaladı. 

İKİ KIRMIZI KART..

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği maçın hakem ve takım kadroları ile golleri şöyle:

HAKEMLER: Şaban Elbaşı, Ahmet Sabuncu, Engin Tamuca

PAYAS BELEDİYESPOR 1975: Ersin, Ferdi, Mehmet Ali, Hakan, Cafer(Dk.46 Yakup) , Samet, Ali Kurt, Ömer Faruk,  Haşim (Dk.79 Ekimcan), Utku, Ahmet Lütfi (Dk.46)

44 MALATYASPOR: Emrah, Şavaş,  Vahit,  Emre, Cuma, Halil İbrahim, Yusuf, Yalçın, Engin,  Zafer, Ali

GOLLER: Dk. 19 Yusuf -penaltı (44 Malatya), Dk. 52 Mehmet Kurt (Payas Belediye)

KIRMIZI KART: Dk.33 Zafer (44 Malatyaspor), Dk.90 Mehmet Ali (Payas Belediyespor)

Dk.19 44 Malatyaspor’un geliştirdiği atakta Yalçın’ın ceza sahasına gönderdiği topu Mehmet Ali elle kesti. Maçın orta hakemi Şaban Elbaşı, yan hakem Ahmet Sabuncu’nun uyarısı üzerine penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Yusuf penaltıyı gole çevirdi: 0-1

Dk.52 Ev sahibi Payas Belediyespor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Ferdi’nin güzel ortasını Mehmet Kurt topu filelere gönderdi:1-1

OLAYLAR..

Payas Belediye- 44 Malatyaspor maçının 52. dakikasında ev sahibi takımdan Ali Kurt’un durumu eşitleyen golünün ardından ortalık karıştı. Konuk ekibin futbolcuları hakeme itiraz etti. Gerginliği önlemek için Saha komiseri Zafir Koç da orta hakemin yanına gitti. Bu arada sahadaki futbolcular ile Malatya takımının yedek kulübesindeki oyuncular da olaylara karıştı. Hakemin yanına giden Saha komiseri Zafir Koç, yaşanan arbedede darp edildiği gerekçesiyle Dörtyol Devlet Hastanesi’ne Ambulansla götürüldü.

Saha içindeki gerginlik yaklaşık 15 dakika sürdü. Polis gerginliği yatıştırmak için cop, biber gazı kullanırken, silahla havaya dört el ateş açtı. Olayların sakinleşmesinin ardından maça yeniden devam edilirken, karşılaşma 1-1’lik skorla noktalandı.

Maç sonrası her iki takımın taraftarları sahaya girince yine güvenlik güçleri devreye girerek tarafları ayırdı. Polis, daha sonra ev sahibi takımın seyircilerini saha dışına çıkartarak dağılmalarını sağladı. 

Bir grup Payas taraftarı, maç bitimi sonrası önce 44 Malatyaspor teknik heyeti ve futbolculara daha sonrada Malatyalı taraftarları taşıyan otobüslere saldırdı. Saldırı sonucunda 44 Malatyaspor’un orta saha oyuncusu Yalçın Güner ile masör Ramazan Bayer kafalarına isabet eden cisim nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yalçın Güner’in kafasına altı dikiş atıldığı kaydedilirken, masör Ramazan Bayer’in uzun süre kendisine gelemediği bildirildi. Öte yandan Malatyalı taraftarları taşıyan otobüslere yapılan saldırıda 3 taraftarın yaralandığı ve ambulanslarla hastanelere kaldırıldıkları kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan 44 Malatyaspor Genel Kaptanı Mustafa Akagündüz, karşılaşma sonrası bir grup taraftarın saldırısına uğradıklarını, yaşanan arbede sonrası stattan çıkamadıklarını söyledi.

Akagündüz, stattan polis nezaretinde çıkacaklarını kaydederek, “Maçın bitimiyle birlikte bir anda olay çıktı. Olaylar sonrasında teknik heyet ve futbolcularımızdan yaralananlar oldu. Oyuncumuz Yalçın Güner, kafasına isabet eden bir cisim sonrası yerde kaldı. Oyuncumuzu hemen hastaneye kaldırdık ve kafasına altı dikiş atıldı. Öte yandan masörümüz Ramazan Bayer’de kafasına isabet eden bir cisim sonrası uzun süre kendisine gelemedi. Masörümüzün tedavisi hastanede devam ediyor. Ayrıca taraftarlarımızı taşıyan 3 otobüse de saldırı oldu. Otobüslerimizin camları kırıldı ve büyük oranda maddi hasar var. Şuanda tek isteğimiz sağ salim Malatya’ya dönmek” dedi.

SON PUAN DURUMU..

YGS nedeniyle geçtiğimiz hafta sonunda maç yapılmayan Bölgesel Amatör Ligi'nde Salı günü oynanan karşılaşmaların ardından 4. gruptaki son puan sıralaması şöyle gerçekleşti:

Takım O P

1.Payas Belediyespor 1975 23 57

2.44 Malatya Spor 22 54

3.Kadirlispor 22 43

4.Şahinbey Belediye Gençlik Ve Spor 22 41

5.Erzin Belediyespor 23 37

6.Adıyaman Belediyespor 23 35

7.Kilis Bld.Spor 23 34

8.Şehit Kamil Bld.Spor 21 31

9.Elbistan Belediyespor 22 25

10.Malatya İl Özel İdaresispor 22 25

11.Beyoğlu Spor 22 24

12.Elazığ İl Özel İdare Spor 22 22

13.Birecik Belediyespor 22 16

14.Siverek Belediyespor 21 11

15.Yurtbaşı Belediyespor 22 11

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız