SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''44.. Malatya..''

A- A+ PAYLAŞ

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, "Vitrin" adlı köşesinde, bugün "44.. Malatya" başlığını taşıyan yazısında, merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal ve halen İstanbul Üniversitesi rektörü olan hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak arasındaki bir sohbeti aktardı..

İşte o yazı..

...

"44... Malatya

Turgut Özal bir gün İstanbul'da, Pera Palas'ta " hemşehrileri " ile birlikteymiş. Onlarla " Malatya'yı konuşuyormuş. "
Sorular soruyormuş. Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak (şimdi İstanbul Üniversitesi Rektörü) da oradaymış.
" Sayın Cumhurbaşkanım " demiş:
- Hep siz soruyorsunuz... İzin verirseniz ben de size bir soru soracağım.
- Sor bakalım Mesut Hoca.
- Efendim, Malatya'nın plakası neden 44?
- Hoca, senin soru da çok kolaymış... Neden olacak? Şehirlerin plakaları alfabetik sıraya göre veriliyor... Malatya'nınki de onun için 44.
- Sadece ondan dolayı değil sayın Cumhurbaşkanım... Malatya'ya 44 numaranın verilmesinin bir gerekçesi daha mevcut. Malatya "dört dörtlük" bir şehir olduğu için plakası da "dört dört." Görüyor musunuz sayın Cumhurbaşkanım, sizin de bilmediğiniz şey varmış.
Özal basmış kahkahayı. Ve Mesut Hoca'nın bu esprisini de ölene kadar kullanmış.

Malatya gerçekten de " dört dörtlük " bir şehir. Hele bir de " kayısı para ederse... " Hele bir de " çarşı pazar hareketlenirse... " Hele bir de " yatırımlar artar ve işsizlik önlenirse... " Daha da " dört dörtlük " olacak..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız