SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Malatya'nın BAL Serüveni Bitti

0
Güncellendi - 2016-04-25 16:36:44
44 Malatya'nın BAL Serüveni Bitti
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde 3. Lig hedefine iki kez yaklaşan ancak yıllar sonra küme düşme korkusunu yaşayan 44 Malatyaspor, baraj maçında İnönü Üniversitesispor'a 2-0 yenildi ve 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'ne düştü.

BAL Ligi'nin müdavimlerinden olan 44 Malatyaspor, geride kalan sezonları arıyor. BAL Ligi'nde ilk kez 2011-2012 sezonunda mücadele eden sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısında 21 puan toplamış, sezonu ise 30 puanla dördüncü sırada tamamlamıştı.

Lider oldu ama üst lige çıkamadı

2012-2013 sezonunda Payasspor ile kıyasıya bir çekişme sonrası zirveyi paylaşan hatta gol averajıyla rakibinden üstün olan 44 Malatyaspor, hükmen mağlubiyetinin bulunması nedeniyle zirveyi rakibine kaptırdı ve bir üst lige yine çıkma başarısını gösteremedi. Ligin lideri olmasına rağmen hükmen mağlubiyeti nedeniyle mahkeme süreçlerinde de istediğini alamayan sarı kırmızılılar, sezonun en büyük hayal kırıklığını yaşadı.

3.Ligin kapısından döndüler

2013-2014 sezonunda 44 Malatyaspor bir kez daha şampiyonluk hedefiyle başladığı 3. grupta fırtına gibi esti.

Erzin Belediyespor ile kıyasıya bir çekişme yapan 44 Malatyaspor, sezonu 64 puanla ikinci sırada tamamladı ve lider Erzin Belediyespor ile Play-Off'ta karşılaşma hakkını elde etti.

O sezon attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Kouakou Herve Amani, 3. dakikada takımın 1-0 öne geçirdi. Ancak gol sevinci sadece 5 dakika sürdü. Nureddin Ersoy takımına beraberliği getiren golü attı.  Normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada uzatma dakikalarına geçildi. Erzin Belediyespor'da Jeremiah Momo Corneh 92 ve 119. dakikalarda attığı gollerle takımını 3-1 öne geçirdi. Erzin Belediyespor bir üst ligin yolunu tutarken, 44 Malatyaspor bir kez daha hayalini bir sonraki sezona bıraktı.

44 Malatyaspor için 2014-2015 sezonu da beklenildiği gibi geçmedi. Zira lige iyi başlayamayan sarı kırmızılılar, 45 puan topladığı 2014-2015 sezonunu dördüncü sırada tamamladı.

Kabusu yaşadılar, sonunda düştüler

44 Malatyaspor için bu sezon tam anlamıyla kabus gibi geçti. Sarı kırmızılılar, iddialı başladıkları ligde büyük bir maddi kriz yaşadı. Devre arasında birçok oyuncusunu kaybeden Malatya ekibi, ligin son haftasında sahasında Elbistanspor'u 2-1yendi ve ligde kaldı.

44 Malatyaspor'un Elbistanspor'u 2-1 yenerek, ligde kalması yeterli olmadı. Zira sarı kırmızılılar, Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde şampiyon olan İnönü Üniversitesispor ile baraj maçı oynadı. Zorlu karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılan sarı kırmızılılar, 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'ne düştü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    sahipsiz takım sahipsiz malatyaspor
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    Ne olacaktı yani iki fedakar esnaf daha ne yapabilirdi malatya da konuşmaktan ve eleştirmek en kolay is sadece belediyenin yardim ettiği yeni Malatyaspor ligde kalmis mutlu olmuyoruz adana10 yıl bu ligde oynadı bu sene şampiyon oldu şiddet ve küfürden dolayı maçlara gitmiyorum 80 yıllardaki seyircileri arıyorum 18 bin kişinin içerde 5-6 bin kişinin dışarda kaldığı antremanlari 3-4 bin kisinin izledigi günleri ozluyorum o günlerin gelmeyeceğini bile bile
    0
    0
    Yanıtla