SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"44 Malatya'ya Hakkı Verilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Spor Yazarları Derneği, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grubu averajla lider tamamlamasına rağmen hükmen mağlubiyetinden dolayı şampiyon olamayan 44 Malatyaspor’a destek verdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) toplanan dernek üyeleri, 44 Malatyaspor’un hukuk mücadelesinde destekçi olduklarını duyurdu.

Malatyalı Spor Yazarları Derneği Başkanı İsmail Karataş, 44 Malatyaspor’un hakkının yendiğini savunarak, “Dernek olarak 44 Malatyaspor’a haklı mücadelesinde destek veriyoruz. 44 Malatyaspor’un ligi averajla birinci sırada bitirmesine rağmen şampiyon ilan edilmemesi büyük bir haksızlıktır” diye konuştu. 

Karataş, Malatyalı Spor Yazarları Derneği olarak 44 Malatyaspor’un hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade ederek, “44 Malatyaspor’un hukuk mücadelesinde vekalet verdiği avukat Emin Özkurt ile bir görüşme yaptık. TFF’nin kendi açıkladığı kurallara göre “puan eşitliğinde averaja bakılır” deniliyor. Her şey eşit ise “hükmen mağlubiyete bakılır” deniliyor. Bu nedenle 44 Malatyaspor’un mağdur olduğunu düşünüyoruz. Çünkü 44 Malatyaspor, ligi Payas Belediyespor 1975’in averajla önünde bitirdi. Zaten TFF, 44 Malatyaspor’a puanını silerek bir ceza vermişti. Avukat, 44 Malatyaspor’un ikinci kez cezalandırılmasının hukuken mümkün olmadığını söylüyor. Yani 44 Malatyaspor zaten cezalandırılmıştı ancak ikinci kez cezalandırılıp, şampiyonluğu elinden alınıyor” görüşünü savundu. 

Dernek üyeleri Murat Akkaya, Dilaver Gür ve İlhan Keskin de, yaptıkları açıklamada, 44 Malatyaspor’un şampiyonluğu hak ettiğini savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız