SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Malatya'ya 'Hükmen' Faturası!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:29:06
44 Malatya'ya 'Hükmen' Faturası!
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig  (BAL) 4. grupta 44 Malatyaspor, kendi sahasında Adıyaman Belediyespor'u 3-2 mağlup ederken, lider Payas Belediye 1975 takımı, Elazığ'da İl Özel İdarespor takımını 4-0 mağlup etti. Bu ligde bitime bir hafta kala maçlarını tamamlayan Payas Belediye puanını 70'e çıkarıp şampiyonluğunu ilan etti. 67 puana ulaşan 44 Malatyaspor ise, ligde bir maçı kalmasına rağmen, bu maçı kazansa ve puanını 70'e çıkarsa dahi daha önceden hükmen mağlubiyeti bulunduğu için şampiyon olamayacak.

İKİSİ DE YENDİ..

44 Malatyaspor, Yeşiltepe Stadı'nda oynanan maçta rakibi Adıyaman Belediyespor'u 3-2 mağlup etti. Ev sahibi takımın golleri 43. ve 67. dakikalarda Engin Bilici, 53. dakikada Halil İbrahim'den geldi. Konuk takımın gollerini 11. dakikada Ayhan, 49. dakikada Barış kaydettiler. 28. dakikada 44 Malatyaspor'dan Kemal Emre kırmızı kart gördü.

4. grup lideri Payas Belediye ise Elazığ deplasmanında İl Özel İdarespor'u 4-0 yenip puanını 70'e çıkarınca 44 Malatyaspor'un şampiyonluk umudu sona erdi.

HÜKMEN MAĞLUBİYET FATURASI..

BAL'da genel gol averajı uygulanmıyor. Puan eşitliği halinde iki takım arasında oynanan maçlara bakılıyor. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan maçta 44 Malatya ile Payas Belediye 0-0, ikinci yarıda İskenderun'da oynanan olaylı maçta ise iki takım 1-1 berabere kalmışlardı.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, lig statüsüne göre genel averaja bakılmadığını, iki takım arasında oynanan maçların gözönüne alındığını, takımların iki maçta birbirlerine puan üstünlüğü sağlayamadıkları gibi averajın da eşit olduğunu, bu durumda takımların ligde hükmen mağlubiyetinin bulunup bulunmadığının gözönünde tutulduğunu, 44 Malatyaspor'un ligin ilk yarısında Kadirlispor'la Malatya'da oynadığı ve galip geldiği maçta cezalı oyuncu oynattığının saptanması üzerine hükmen mağlup sayıldığını, bu nedenle de 44 Malatyaspor'un son maçını kazanıp Payasspor'a karşı puan eşitliği sağlaması halinde dahi şampiyon olamayacağını söyledi.

Özdemir, 44 Malatyaspor'un hükmen mağlubiyeti bulunmaması ve genel puan eşitliği, kendi aralarındaki maçlardaki puan eşitliği ve gol averajı eşitliği halinde, statü gereği şampiyonun bu iki takım arasında oynanacak bir maçla belirlenmesi gerektiğini, ancak 44 Malatya'nın hükmen mağlubiyeti nedeniyle iki takım arasındaki bir maç oynanmasına gerek kalmadığını sözlerine ekledi.

ÖZEL İDARE MAĞLUP..

Öte yandan BAL 4. grubun bir diğer Malatya ekibi Malatya İl Özel İdarespor ise Kilis Belediyespor’a deplasmanda 3-1 yenildi.

 HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız