SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Öğrenciye 'Geleceğin Yazılımcısı' Ünvanı Verilecek

0
Güncellendi - 2016-06-09 15:45:31
44 Öğrenciye 'Geleceğin Yazılımcısı' Ünvanı Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ‘Geleceği Yazıyorum’ projesi ile çocukların geleceklerini planlamalarında yardımcı olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Günümüzde teknoloji artan bir ivme ile çok hızlı gelişmekte ve gelişmeye devam etmektedir. Yarının dünyasına uyum sağlayabilmek, bilgisayarı iyi kullanma becerilerine sahip olmayı gerektirmektedir. Bu da bireylerin erken yaşta bilgisayar eğitimi almaları ile mümkün olmaktadır.

Büyükşehir Belediyemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sosyal sorumluluk gereği hazırlanan ‘Geleceği Yazıyoruz' projesi ile amacımız; çocukların teknoloji alanında daha bilinçli ve daha profesyonel hale gelmeleri, aynı zamanda geleceklerine yön verecek olan ailelerine bu konuda katkı sunmaktır.

'Geleceği Yazıyoruz' projesi ile teknoloji alanında geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza programlama ve algoritma mantığını öğreterek ileride; matematiksel zekası kuvvetli, çözüm odaklı, analitik düşünebilen nesiller yetişmesi hedeflenmektedir.

Proje ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik olup online sınav gerçekleştirilerek sınavda başarılı olan ilk 22 erkek ve 22 kız öğrenci olmak üzere toplam 44 öğrenciye 'Geleceğin Yazılımcısı' ünvanı verilecek. Ayrıca, uzman yazılımcılar tarafından ücretsiz uygulamalı eğitimler düzenlenerek, programlama dünyasına adım atmaları, geleceğin bilim ve teknoloji uzmanlarının yetişmesine olanak sağlanacaktır.

Proje içeriğinde ilk derslerde temel bilgisayar ve programla eğitimi ile çocuklarımıza farklı kapı aralayarak, çocuklara yönelik yapılacak çalışmalarda özel yazılım editörleri kullanılacak ve yazılım dünyasına adım atmaları sağlanacak. Böylece oyun oynayan değil oyun yazan çocuklar yetiştirilmesine öncülük edilecektir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ebeveynlerimizi, bizimle bu amaç için beraber yürümeye davet ediyoruz. Bu projeye çocuklarının katılmasını isteyen ebeveynler www. gelecegiyaziyoruz.com adresini ziyaret ederek müracaata bulunabilecekler. “

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    Belediyemizin bu organizasyonu çok güzel düşünülmüş ve çocuklarımızın içindeki yeteneği çıkarmak için vesile olmuştur. İlgililere saygılarımızı sunarız.
    0
    0
    Yanıtla