SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Özel Okula Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:16
44 Özel Okula Destek
A- A+ PAYLAŞ

Devlete ait ilkokul, ortaokul ve liseler yoğun ekonomik sorunlarla boğuşur ve bu sıkıntıları yasa dışı olduğu halde öğrenci velilerinden ‘bağış’ adı altında alınan paralarla aşmaya çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı özel okullar için kesenin ağzını açtı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası kapsamında Malatya’da yaptığı mitingde açıkladığı, ‘Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim-öğretim desteği’ne hak kazandığı belirtilen özel okulların listesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 

Malatya’da 44 özel sektör okuluna devlet desteği 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı listeye göre Malatya’da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren toplam 44 özel okul bakanlığın parasal desteğini alacak. Bu okullar arasında Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen okulların yanı sıra bazı siyasal gruplara ait özel okulların da bulunması dikkat çekiyor. 

Türkiye genelinde ilkokullarda 50 bin, ortaokul ve liselerde ise 75’er bin olmak üzere toplamda, özel okullarda okuyan ya da yeni kayıt yaptıracak olan 200 bin öğrenci için eğitim ve öğretim desteği verileceği açıklandı. Bakanlığın açıklamasında, eğitim ve öğretim desteğine hak kazandığı belirtilen öğrencilerin isimleri de açıklandı. 

Özellikle Malatya’nın taşra mahallelerinde, ilçelerinde ve köylerindeki devlete ait okullar temizlik, ısınma, onarım ve ulaşım konularında ciddi sorunlar yaşar ve bu sorunların çözülmesi yolunda herhangi bir destek görmezken devletin, çoğunluğu iş adamı, sermaye grupları, cemaat ve radikal siyasal oluşumlara ait okullara öğrenci başına parasal destek vermesi yeni bir tartışmanın Malatya ve Türkiye gündemine taşınacağını gösteriyor. 

Hükümet-Cemaat Savaşı yumuşuyor mu? 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre Malatya’da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren 44 özel sektör okuluna ‘Eğitim ve Öğretim Desteği’ verildi. Listede, hükümetin 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında savaş ilan ettiği cemaate yakınlığı ile bilinen özel okullar ile bazı siyasal gruplara ait okulların olması da dikkat çekiyor. 

Listede çok sayıda cemaate yakın okulun bulunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Paralel Yapı’ iddiasıyla cemaate karşı başlattığı ‘kökünü kazıma’ harekatının Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde yumuşama dönemine gireceğine yönelik bir işaret olarak yorumlanıyor. 

Devletin öğrenciler üzerinden özel sektör okullarına sağladığı parasal destek öğrencinin öğrenimine devam etmesi süresince devam edecek. Ancak, ilkokulu bitiren bir öğrenci ortaokulda destek faydalanmak için yeniden başvuruda bulunacak. Bakanlık, her ilkokul öğrencisi için 3000 TL, ortaokul ve lise öğrencileri için ise 3500’er TL’yi okulların hesabına yatıracak. 

41’i kent merkezinde, 3’ü Darende’de

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Eğitim ve Öğretim Desteği’ne hak kazandığını ifade ederek isimlerin açıkladığı 41 okul Malatya’da, 3 okul ise Darende ilçesinde bulunuyor. 

Malatya’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın parasal desteğine 'hak kazandığı' belirtilen 44 özel sektör okulunun isimleri şöyle: 

ÖZEL BİRGÜL İLKOKULU

ÖZEL RAHİME BATU FEN LİSESİ

ÖZEL MALATYA DOĞA İLKOKULU

ÖZEL İBRAHİM YÜCEL İLKOKULU

ÖZEL BİRGÜL ANADOLU LİSESİ

ÖZEL BİLGİYURT ANADOLU LİSESİ

ÖZEL SÜPER ÇOCUK DÜNYASI ANAOKULU

ÖZEL ÇAĞDAŞ HACETTEPE ANAOKULU

ÖZEL RAHİME BATU ANADOLU LİSESİ

ÖZEL TURGUT ÖZAL İLKOKULU

ÖZEL TURGUT ÖZAL ANADOLU LİSESİ

ÖZEL RAHİME BATU İLKOKULU

ÖZEL AKYOL ÇOCUK KÖŞKÜ ANAOKULU

ÖZEL İBRAHİM YÜCEL ORTAOKULU

ÖZEL BİLGİYURT ORTAOKULU

ÖZEL MARMARA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ

ÖZEL 14 MART MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL MANAS ANAOKULU

ÖZEL DR. HAYRUNNİSA BATU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL MALATYA KÜÇÜKŞEYLER ANAOKULU

ÖZEL MALATYA REŞHA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL KIRÇİÇEKLERİ ANAOKULU

ÖZEL MALATYA KOLEJİ ANADOLU LİSESİ

ÖZEL TURGUT ÖZAL ORTAOKULU

ÖZEL RAHİME BATU ORTAOKULU

ÖZEL BİRGÜL ORTAOKULU

ÖZEL MALATYA DOĞA ORTAOKULU

ÖZEL ASRIN ANAOKULU

ÖZEL MALATYA FİNAL ANAOKULU 

ÖZEL MALATYA FİNAL İLKOKULU 

ÖZEL MALATYA FİNAL ORTAOKULU 

ÖZEL MALATYA FİNAL ANADOLU LİSESİ 

ÖZEL MALATYA İBNİ SİNA ANADOLU LİSESİ

ÖZEL MALATYA İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL YILDIZ ÇOCUKLAR ANAOKULU

ÖZEL MALATYA ÇINAR İLKOKULU

ÖZEL MALATYA ÇINAR ORTAOKULU

ÖZEL MALATYA İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL BİLGE OLİMPİYAT İLKOKULU

ÖZEL BİLGE OLİMPİYAT ORTAOKULU

ÖZEL MALATYA NEŞE ERBERK ANAOKULU

ÖZEL MALATYA DOĞA ANADOLU LİSESİ

ÖZEL MALATYA REŞHA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

ÖZEL MALATYA DOĞA ANAOKULU

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız