SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'44 Plakalı 93 Bin Araç Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yolcu ve yük taşımacılığında çalışan şoförlere 3 gün süreyle eğitim verilecek.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından yapılan ortak eğitim çalışması ile yük ve yolcu taşımacılığında bulunan şoförlere eğitim veriliyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda başlayan seminere, Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürü Gürbüz Kurdal, Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran ve Bölge Trafik Müdürü Sezai Kaplan katıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, yaptığı konuşmasında, "Malatya ili asayiş konusunda çok iyi bir yer. Malatya huzurlu bir il. Ancak trafik açısında aynı şeyi söylememiz mümkün değil. Çok kalabalık bir il, canlı bir il, canlı bir şehir. Malatya araç yoğunluğu çok olan bir şehir. Malatya'da 44 plakalı tescilli 93 bin adet araç mevcut. Diğer plakalı araçları da kattığımızda bu sayı 100 bin rakamını çok kolayca bulabilmektedir. Malatya'da yoğun bir trafik olacağı aşikardır. Çözümler mutlaka vardır. En kolay çözüm, bir kere hepimizin trafik kurallarına oymasıdır. Şoförlerimize çok büyük gayretler düşmektedir. Toplum olarak bu konuya eğilmemiz lazım" dedi.

Malatya'da trafikte en çok arkadan çarpma kazalarının çok olduğunu söyleyen Özdemir, "Malatya'da arkadan çarpmalar çok oluyor. Bu da neyin bir göstergesi. Dikkatsiz araç kullanmanın bir göstergesi. Malatya'daki sürücüler çok cep telefonu ile konuşuyor. Trafik ışıklarına uyulmaması sonucunda da kazalar çok meydana geliyor" şeklinde bilgi verdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise eğitimin her yaşta olabileceğini belirterek, "Her yaşta eğitim alınmalı. Yeri kural ve yeni sistemler geliyor. Bunları öğrenmeliyiz. En önemlisi trafik kurallarına uymaktır. Trafikte bir birimize çok saygılı olmalıyız. Direksiyon başında iken karşılıklı olarak bir birimize sabır göstermemiz lazım. Başkasının hata yapmazına karşılık vermek doğru değildir. Ticari araç sürücüleri olarak çok farklıyız. Biz dünyanın en güvenilir insanlarıyız. Çünkü namus ve mal taşıyoruz. Düşünün bu gün en yakın bir akrabanıza şunu diyebilir misiniz? 'Hanımımı al, şu mahalleye götür, şu saatte de geri alıp getir' Diyemezsiniz. Ama yoldan çevirdiğiniz ticari taksi sürücüsüne diyebilirsiniz. Köyden gelen minibüse çocuğunuzu bindirerek, istediğiniz adreste indirirsiniz. Biz görevimize göre davranmamız gerekiyor. Sadece ticari sürücüler hata yapmıyor. Ama biz hep göz önünde bulunuyoruz. bu nedenle kullara mutlaka uymalıyız" ifadelerini kaydetti.

Seminerde genel trafik kuralları, trafik kazalarında yapılacak işler, sürücü ve yayaların trafikte karşılaşacağı riskler ve çözüm önerileri, halkla ilişkiler, trafik psikolojisi ve ilk yardım konularında eğitim veriliyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda 25-27 Kasım 2008 günleri arasında 3 gün süreyle verilecek olan eğitim seminerini Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü uzmanları verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız