SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''44 Plakası Boşuna Verilmemiş Buraya!..''

A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce çıkarılan Engelliler Yasası’nın tanıtılması konusunda bir konferans vermek üzere Malatya’ya gelen AKP İstanbul Milletvekili ve Özürlüler Komisyonu Başkanı Lokman Ayva (fotoğrafta soldaki), Malatya Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Ziyarette, Belediye Başkanı Akın, yeni engelliler yasasının çıkmasında büyük emekleri bulunan AKP Milletvekili ve Özürlüler Komisyonu Başkanı Lokman Ayva’yı Malatya’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Anayasamızın 61. maddesi “Devlet engellilerin korunmasını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirler alır” hükmünü getirmektedir. TBMM ve hükümet de engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çağdaş çözümler üretecek yeni yasayı çıkararak büyük bir hizmette bulunmuştur” dedi.

Lokman Ayva’nın yeni engelliler yasasının mimarlarından biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Akın, Lokman Ayva’yı engellilere yönelik başarılı hizmetlerinden dolayı kutladı ve çalışmalarının devamını diledi.

Malatya Belediyesi olarak engellilerin hizmetinde olduklarını belirten Başkan Akın, engellilerin şehir içinde rahat hareket edebilmeleri için kaldırım rampalarını düşürdüklerini, engelli istihdamına önem verdiklerini söyledi. Başkan Akın, yeni engelliler yasasının belediyelere getirdiği yükümlülükleri yerine getirmek için tüm olanaklarını devreye sokacaklarını da kaydetti.

Engelli derneklerine kaldırımların engellilerin rahatça kullanabileceği hale getirileceğine dair söz verdiklerini ve bunu yaptıklarını belirten Akın, “ Hatta dernek başkanı arkadaşımız bu çalışmalarımızı bu kadar hızlı yapacağınızı düşünmüyorduk dedi bize” şeklinde konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise, Malatya’da bulunmaktan sevinç duyduğunu söyledi. Lokman Ayva, AK Parti Malatya Milletvekilleri Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “ Anayasaya göre milletvekilleri tüm Türkiye’nin milletvekilleridir. Biz hem Türkiye için hem Malatya için çalışıyoruz” dedi.

Malatya’da çok iyi izlenimler edindiğini söyleyen Ayva, Malatya insanının hem beraber olmayı hem de birey olmayı başarmış insanlar olduğunu gözlemlediğini, Türkiye’nin de her iki özelliği bünyesinde barındıran böyle bir profile ihtiyacı olduğunu kaydetti. Malatya’daki bazı engelli dernekleri ile görüştüğünü belirten Ayva, “ Bu görüşmelerden edindiğim bilgiye göre Belediye Başkanımız Sayın Akın engellilerin sorunlarına duyarlı bir hizmet politikası izliyor. Bundan büyük memnuniyet duydum” dedi.

İstanbul’da yoğun bir Malatyalı kitlesi ile iç içe olduğunu belirten Ayva, “ Bu yüzden Malatya'yı yakından tanıyorum. 44 plakası da boşuna verilmemiş Malatya’ya. Çünkü 4/4’lük bir şehir Malatya” diye konuştu.

Malatya Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarının yeni yasanın özü olduğunu belirten Ayva, “ Biz şehirlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, büyük alış veriş merkezlerinin engelli vatandaşların rahatça hareket edebilmelerini sağlayacak düzenlemeler yapılması için yasa ile 7 yıl süre verdik. Ancak Malatya Belediyesi bu işi çok önceden başlatmış ve devam ediyor. Biraz geciksek belki de yasaya ihtiyaç kalmayacaktı belediyenin çalışmalarına göre….Şunu gördüğünüz gibi Malatya Belediyesi ile TBMM’nin vizyonu aynı…Yani şunu hepimiz anlıyoruz, hep birlikte çok iyi bir değişim yapacağız. İnsanımızın çok işi şartlara kavuşması için aynı şeyi düşünüyoruz. Sayın başkanı engellilere yönelik çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Ayva, Hükümet ve AKP Grubu olarak Malatya Belediyesi’nin çalışmalarını destekleyeceklerine vurgu yaparak, “ Hep birlikte başkanımızın arkasındayız. Çalışmalarını destekleyeceğiz. O da yerel yönetimler olarak hükümetin başarısına katkı sunacak. Birbirimize destek olacağız yani” diye konuştu.

Malatya’nın her zaman öncü bir konumu olduğunu belirten Lokman Ayva, yeni engelliler yasasının uygulanmasında ve başarıya ulaşmasında da Malatya’nın öncü rolü oynayacağına inandığını söyledi ve Malatya’nın bu iradeye, bu başarı potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Ziyarete AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, MKYK Üyesi Öznur Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız