SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44 Yazar Malatya'da Buluşacak

0
Güncellendi - 2016-04-08 03:01:27
44 Yazar Malatya'da Buluşacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi , Kırmızı Hayatın Rengi Olsun projesi kapsamında 44 Yazarı Malatya’da buluşturuyor. “44 Yazar, Dünya Barışı ve Çocuk Hakları İçin Malatya’da” sloganıyla düzenlenen etkinlik 8 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

Son yıllarda dünya genelinde artan şiddet ve savaşlar sonucunda özellikle çocuk ölümlerinin artması dolayısıyla yürütülen Kırmızı Hayatın Rengi Olsun projesi ile dikkat çekici bir etkinliğe daha imza atılıyor. Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan organizasyonla Türkiye genelinde alanlarında çok sayıda eser veren 44 şair-yazar, Malatya’da bir araya gelecek.

8 Nisan Cuma günü yürüyüş yapılacak

Dünya barışı ve çocuk hakları için seslerini yükseltecek yazarlar, ilk olarak 8 Nisan Cuma Saat 15.00’de MalatyaPark AVM önünden Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirecekler. Yürüyüşün sonunda bir basın açıklaması yaparak dünya barışını bir kez daha seslendirecekler. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlik kapsamında 44 şair ve yazarın birer yazısının yer aldığı “Kırmızı Hayatın Rengi Olsun” kitabı imzalanıp dağıtılacak. Yazarlar daha sonra 44 okula dağılarak konferanslar verecekler.

Kırmızı Hayatın Rengi Olsun projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye hizmet binası önünde çocuklar tarafından bir etkinlik düzenlenmişti. Protokolün yoğun katılım gösterdiği etkinlikte dünya liderlerine barış çağrısı yapılmıştı. Yine geçtiğimiz aylarda 700 çocuğun katılımıyla Türkçe ve İngilizce “Çocuklar Ölmesin” kaligrafisi oluşturularak, savaşın meydana getirdiği mağduriyetlere dikkat çekilmişti.

Bülten

16f4ffe8-2b1a-49bc-b69c-16dd764f8eb6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız