SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4+4+4 Bireylerin İsteği.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:41
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi ile devletin değil, bireylerin istediğinin olduğunu belirtti.

Parti il binasında, il başkan yardımcısı Mahmut Özer ve merkez ilçe başkan yardımcısı Alparslan Zarıçlar ile birlikte yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle basın açıklaması yapan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP iktidarlarının eğitimde yaptığı reformları dile getirerek, ücretsiz kitap dağıtımından süt dağıtımına, eğitimde 4+4+4 sisteminin getirilmesinden eğitime ayrılan ödeneklerin arttırılmasına, öğrenci harçlarının kaldırılmasından öğrenci kredi miktarının arttırılmasına kadar birçok konuya temas etti.

"Tek düzelik, tek aşama kaldırılarak son eğitim reformuyla kademeli eğitime geçildi. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi ile devletin değil, bireylerin istediği olmuştur" diyen Tüfenkçi, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarlarından önce eğitime ayrılan pay dört-beşinci sırada idi, AK Parti iktidarları ile eğitime ayrılan bütçe birinci sırada yer aldı. 2002’de eğitime ayrılan bütçe 7,2 milyar TL iken 2011 bütçesine göre yüzde 14,8’lik artış sağlanıp, 39 milyar 166 milyon TL’ye yükseldi. Dar gelirli aile çocuklarına kırtasiye ve okul kıyafetleri için 700 milyon TL kaynak aktarıldı."

Okula başlama yaşının 66 aya çekilmesi noktasında eleştirilere de cevap veren Tüfenkçi, bu konuda eğitim uzmanlarının görüşünün alındığını vurgulayarak, "Bilimsel raporlar doğrultusunda karar alındı. Öğrenci için en uygun olan eğitim sistemi getirildi" diye konuştu.

Kara tahtadan akıllı tahtalara geçildiğini, Malatya’da akıllı tahtaya geçme oranın yüzde 80’lere ulaştığına parmak basan Bülent Tüfenkçi, "AK Parti iktidarından önce 41 olan üniversite sayısı 168’e yükseldi. Öğrenci harçları kaldırıldı. Öğrencilere verilen kredi miktarı ise 45 TL’den 260 TL’ye çıkarıldı. Master öğrencisi 520 ve doktora öğrencisinin kredi miktarı da 780 TL’ye yükseltildi. AK Parti iktidarları döneminde, cumhuriyet döneminin 3’te 1’i kadar öğretmen alımı gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı. Tüfenkçi, ana muhalefetin 4+4+4 sistemini eleştirmesinin nedeninin de imam hatip okullarının ve Kur’an kurslarının önünün açılmasından dolayı olduğunu savunarak, "AK Parti iktidarları engellemelere itibar etmemiştir" şeklinde konuştu.

Özeleştiri de yapan Tüfenkçi, "Eğitimdeki bu kadar fiziki yatırımlara rağmen maalesef özellikle ilimizde gerek lise ve gerekse üniversiteyi kazandırmada hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu konuda bürokrat ve sorumlulara görev düşüyor. Siyaset olarak, iktidar olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa bu noktada yardımcı olmaya hazırız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız