SON DAKİKA
SON DEPREMLER

444 Ünite Kan İle Rekor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:31
444 Ünite Kan İle Rekor
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Arapgir ilçesinde vatandaşlar, geçen yıl 433 ünite kan ile ele geçirdikleri 'bir günde en fazla kan bağışlama' rekorunu, bu yıl 444'e çıkartarak geliştirdi.
 
Arapgir Kaymakamlığının organizesi ile Malatya Kızılay Kan Merkezi tarafından Arapgir'de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kutlu Doğum Haftası ve Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Haftası nedeniyle Arapgir Müftülüğü'nün ve Emniyet Amirliği'nin katılım desteği çerçevesinde tüm kurumların ve vatandaşların katılımı ile birlikte kan bağışı kampanyasında yeni bir Türkiye rekoru elde edildi. 
 
Arapgir ilçesinde Ekim 2011 tarihinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 433 ünite kan toplanarak, bir günde toplam 410 ünite kan bağışı toplayarak rekoru elinde bulunduran Mersin'den rekor almıştı. Son düzenlen kan bağışı kampanyasında Kızılay'ın Kan Bağış TIR'ı ilçede bir gün içerisinde toplam 444 ünite kan bağışı kabul etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında bağışçılara, Kaymakam Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından kan yapıcı özelliği olan Arapgir'in meşhur Köhnü üzümü ve üzüm şerbeti ikram edildi. 
 
Kaymakamı Ercan Turan, "Köhnü üzümünün kan yapma özelliğinin yüksek olduğu kanıtlanmıştır. Kan bağışına ilçe halkı ve kurum personellerinin istekli katılması bizleri mutlu etti" dedi. 
 
Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, ilçede yetişen üzümün kan yapıcı olması nedeniyle böyle bir rekoru beklediğini belirterek, "Geçen yıl biz zaten 433 ünite ile rekor kırmıştık. Şimdi kendi rekorumuzu egale ettik. Bu son derece anlamlıdır" dedi. 
 
Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül de, "Arapgir ilçemiz geçen yıl 433 ünite ile rekor kırmıştı. Bu sefer de kendi rekorunu kırdı. Bu nedenle tüm kurumlarımızı ve vatandaşları tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti. 
 
Kızılay ekibine, tazelik özeliğini kaybetmeyen köhnü üzümü ikram edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız