SON DAKİKA
SON DEPREMLER

44'er Bin Lira Krediyle..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ve KOSGEB'in işbirliğiyle başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitim projesi tamamlandı. Projeden faydalanan 25 kişinin 60 saatlik kursa tabi tutuldukları, bu kişilere toplam 44 bin liralık kredi verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Malatya Belediyesi Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

Malatya Belediyesi ile kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, İşletme Geliştirme Malatya Merkez Müdürlüğü tarafından uygulamalı girişimcilik eğitim projesi tamamlandı. Projeden faydalanan 25 vatandaş 60 saatlik eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.

KOSGEB Müdürü Murat Seki, beraberindeki proje girişimcileriyle birlikte Belediye Başkanı Vekili Ertan Mumcu’yu ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan KOSGEB Müdürü Murat Seki, 15 gün süren eğitim çalışmalarından 25 kişinin faydalandığını, hazırlanan bütün projelerin yeni girişimcilere ilham kaynağı olabileceğini söyledi.

Müdür Seki, “Malatya Belediyesi’nin büyük destek sağladığı projenin eğitim aşaması başarı ile tamamlandı. Eğitim alan 25 girişimcimize 4 bin TL’si hibe, 44 bin TL’side vadesiz geri ödemeli olan krediyi vererek, ekonomiye katkı sağlamalarının önünü açacağız. Projenin yürütülmesine büyük destek veren Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşanan ekonomik krizin girişimcilerin planlarını ertelettiğini belirten Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu da, insanların girişimci ruhunun ortaya çıkarılabilmesi için bu tür projelere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Başkan Vekili Mumcu, “25 girişimcimiz başarılı hizmetler üreterek, hem örnek olacaklar, hem de Malatya ekonomisine katkı sağlamış olacaklar. Bu projeye vatandaşlarımız çok büyük ilgi gösteriyorlar. Burada başarılı olanlar, yeni girişimcilerimize model olacaklar. Ben inanıyorum hepsi de işlerinde başarılı olacaklar” dedi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Vekili Ertan Mumcu projede başarılı olan 25 vatandaşa sertifikalarını verdi. Mevlüt Tüfekçi adlı vatandaşa da sembolik olarak 44 bin TL’lik çekini takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız