SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''44'le Başladı 121 Oldu''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğünce geçen yıl başlatılan ve halen devam eden aylık hatim halkası her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Aylık hatim sayısı 121'i buldu.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun, Malatya'da ilk kez başlattığı aylık hatim indirme halkasının her geçen gün arttığı belirtildi.

Müftü Sönmezoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Malatya'ya göreve başladığımızda din görevlilerimiz arasında birliğin, birlikteliğin, kardeşliğin tesisi, iyi iletişim sağlanması için onları 44 guruba ayırdık. Bu gurupların kendi aralarında en az ayda bir kez bir araya gelmelerini tavsiye etik. Zamana zaman bizlerde bu toplantılara katılmaya çalıştık. Gruplar arasında manevi bir bağ oluşması ve rahmete vesile olması ümidiyle de guruplar arasında hatim dağıttık. Önceleri 44 grup arasında her ay 44 hatim yaparken zamanla Kuran Kurslarımızdaki hocalarımız, onların öğrencileri ve cami cemaatimizde bu daireye dahil oldular. Hamdolsun 44 hatimle yola çıkan bu hayır kervanı, şimdi 121 hatime ulaşmış durumdadır. Bizler her ayın on beşine rastlayan haftanın cumasında merkezi yayınla hatim duamızı yapmakta hasıl olan sevabı evvela bizzat Efendimiz (SAV)'in, ölmüşlerimizin, şehitlerimizin ruhuna hediye ediyoruz ve hayatta olanlarımızın sağlık ve sıhhati vesile olmasını, milletimizin ve memleketimizin, vatanımızın ve
tüm müminlerin her türlü bela ve musibetlerde korunmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan diliyoruz. Böylece Malatya'da bir ilk daha gerçekleşmiş oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız