SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'45 Dakikada Resmileştiririz!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyagaz İşletme Müdürü Cafer Demirtaş, Malatya'da 49 bin 424 abonelerinin bulunduğunu, 90 bin aboneye Doğal Gaz verebilecek kapasitede olduklarını söyledi.

Cafer Demirtaş yaptığı açıklamada, Malatyalı vatandaşların ekonomik ve rahat olmasından dolayı doğalgaz kullanımından son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Ara ara ödemelerde sıkıntı yaşayan vatandaşlar olsa bile genelde mutlular. Çevre yolunun altında doğalgaz çalışmalarına 1 Nisan itibariyle başladık. Çavuşoğlu, Cirikpınar, Salköprü, Dabakhene ve Battalgazi sokağına kadar olan çalışmalarımız kısa sürede bitecek. Yeşiltepe evleri ve o bölgede yer alan mahallelerimize bir hattımız var. Göztepe, Tandoğan ve Battalgazi mahallerine ise bu yıl yetiştiremeyeceğimiz düşüncesiyle, çalışmalara başlamayabiliriz" dedi.

Çalışmalar hakkında da bilgiler veren Demirtaş, "Biz, Malatyagaz olarak bugüne kadar 347 kilometre üzerinde poletren hat, 60 kilometre çelik hat, 136 kilometre servis hattı ve 12 bin 350 civarında servis kutusu montajı yaptık. Şuanda Malatya'da 90 bin aboneye gaz verebilecek alt yapıya sahibiz. Toplam 49 bin 424 abonemiz var. Bu abonelerimizden 43 bin 500'ü gaz kullanırken, 6 bin vatandaşımızın da aboneliği var ama gaz kullanmıyor. Afra bölgesindeki istasyonumuzdan organize sanayi bölgesine bir hat çekiyoruz. Kamulaştırma işlemleri tamamlanmak üzere. Çelik hat olarak Yeşilyurt ve Gündüzbey tarafına bir çalışmamız var. TOKİ Malatya'nın en problemli bölgelerinden birisi durumundaydı. Alt yapısı tamamlanmadığı için TOKİ bölgesinin alt yapısını da biz tamamladık. Buraya poletren hatları çektik. Testleri tamamladık. 2005-2006 yılında buraya çekilen bazı hatlarda problem bulunuyor. Bu problemleri de gideriyoruz. TOKİ bölgesindeki konutlara da gaz verecek konuma geldik. TOKİ bölgesi de bu yıl gaz kullanabilecek" diye konuştu.

Demirtaş, Malatya Belediyesi ve diğer belediyelerle aralarındaki yüzde 10 ortaklık konusuna da açıklık getirerek, "İhale ve lisans kapsamında, lisans bölgemizde bulunan belediyelerin toplamının yüzde 10 ortaklık hakları var. Bu kanuni bir haktır. Bu haklarını bugün de alabilirler, 20 sene sonrada alabilirler. Malatya Belediyesiyle böyle bir çalışma başlatılmıştı. Ancak, İç İşleri Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na (EPDK) bilgi vermeleri ve izin almaları gerekiyor. Bu kapsamda belediyelerin bir araya gelerek, hisse paylaşımı konusunda meclis kararı alarak, daha sonra İçişleri Bakanlığı ve EPDK'ya başvurarak izin almaları gerekiyor. Daha sonra bize başvurduklarında 45 dakikada ortaklığımızı anında resmileştiririz. Biz, Malatya Belediyesi ve diğer belediyelerimizin resmi ortaklarımız olmasından mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

Malatyagaz’a abonelik yaptırmak isteyen vatandaşların da bir an önce kendilerine müracaat etmeleri konusunda uyaran Demirtaş, "Şuanda aboneliklerimiz yavaş devam ediyor. Vatandaşlarımız evlerinin önünden hatlarımız çekmemize rağmen abone olmuyorlar. Bizim talebimiz vatandaşımız ne kadar çabuk abone olurlarsa, kısa sürede de gazlamayı yaparız. Kışa girmeden ve yoğunluk yaşamadan abonelerimizi gaz kullanımına başlatmış oluruz. Eylül ve Ekim aylarından sonra bize müracaat edecek aboneler ise, kış dönemine geldiği için aboneliklerini alamayacağımız vatandaşlar olacak. Biz, bu nedenle vatandaşlarımızın bir an önce abonelik başvurularını yapmalarını istiyoruz. Abone olmadan da vatandaşlarımız iç tesisatlarına başlamasınlar. Abone olmayan vatandaşlarımız tesisatları onaylanmadan, iç tesisatlarını yaptırmasınlar. Bir de çok önemli bir konu var. Biz, 3 ay faturasını ödemeyen bir vatandaşımızın gazını kesmeye gittiğimizde, bize faturasını ödediğini söyledi. Vatandaşlarımız faturalarını faturamatik diye özel yerlere ödüyorlar ama buralar bize para yatırmıyor. Bu kuruluşlarla bizim hiçbir bağımız yoktur. Bazıları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşlar böyle yerlere faturalarını yatırmasınlar. Bunun yerine faturalarımızda yazılı olduğu gibi ya bizim veznelerimize ya da anlaşmalı olan bankalara yatırsınlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız