SON DAKİKA
SON DEPREMLER

45 Yıl Sonra Nihayet

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:31:02
45 Yıl Sonra Nihayet
A- A+ PAYLAŞ

45 yıllık öyküsü olan yeni Malatya- Adıyaman yolu fiilen açıldı. Çelikhan üzerinden Malatya'dan Adıyaman'a ulaşımı sağlayacak olan yol, iki il merkezi arasındaki mesafeyi 39 kilometre kısalttı.

Yapımı yılan hikayesine dönen, Malatya- Gündüzbey- Çelikhan- Adıyaman yeni yol güzergahında, geçtiğimiz yıl kış mevsimine girilmesi, yağışların başlaması nedeniyle bitirilemeyen 10 kilometrelik bölümde asfalt satıh kaplaması tamamlandı. Trafik işaretleri vs. gibi alt yapının da tamamlanmaması nedeniyle, yol "resmen" ulaşıma kapalı bulunuyordu. Trafik işaretleri, asfalt satıh kaplaması tamamlandıktan sonra fiilen ulaşıma açılan, yoğun bir trafiğin olduğu yeni yolda müteahhit firma, bazı bölgelerde yol kenarında beton hendek çalışması sürdürüyor.

Aslen Adıyamanlı olan Cemal Gürsel Mahallesi Muhtarı İmam Yıldız, "55 yaşındayim. Ben 10 yaşındayken bu yol için çalışmaya başlanmıştı. Onca yıl bu yolun açılmasını bekliyorduk. Bugün yolumuzu kullanmaya başladık. Bu beni ve Malatya'da yaşayan Adıyamanlıları çok memnun etti. Bazı eksikler var ama onlar zamanla yapılır. Tek isteğimiz, bu yolda cep telefonu şebekesinin çoğu yerde çalışmaması nedeniyle, bu eksiğin de giderilmesi. Yolda lastik patlasa, arıza olsa yardım çağırmak için telefon kullanılamıyor."

Malatya ile Gölbaşı üzerinden ulaşımın sağlandığı 141 kilometrelik yola alternatif olan yeni yol 102 kilometre uzunluğunda.

Yolun resmi açılışının daha sonra yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız