SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'450 Milyon TL Destek Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Tarım İl Müdürlüğü ve Malatya İli Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti.

Beraberindeki bazı parti yöneticileriyle birlikte Malatya Tarım İl Müdürlüğü'ne gidip, İl Müdürü Hamit Aygül, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle görüşen Milletvekili Ölmeztoprak, burada üretici birliklerinin sorunlarını da dinledi.

Malatya'da kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle yaklaşık 25 bin üreticiye ödenen 90 milyon TL'nin, üreticiyi rahatlattığını dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak, "Malatya'nın kayısı üreticisine ödenen bu paranın kayısının fiyatının yükselmesine ve esnafında rahatlamasına neden olmuştur" dedi.

Ölmeztoprak, kırsal kalkınma desteklerinden sertifikalı tohum desteğine, tarım alet desteğinden birçok tarım teşvikine kadar birçok alanda üreticiye yardım yaptığını ve bu yıl içerisinde 7 kooperatifimize 2 bin 500 civarında büyük ve küçükbaş hayvan dağıtımının yapılacağını vurguladı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, 8 yılda Malatya'ya 450 milyon TL tarım desteği yapıldığını hatırlatıp, tarım destekleri konusunda her zaman üreticilere ayrıntılı bilgilerin aktarıldığını ve yardımcı olunduğunu dile getirdi.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ise, Malatya'da süt fiyatının çok düşük olduğunu ve üreticilerin birlikleriyle çalışmaları ve birliğe sahip çıkmaları halinde, sütü ihale edip tek elden satarak üreticinin alın terini karşılayacak fiyata getirmek istediklerini bildirip, et fiyatlarının düşmesi içinde süt üreticilerinin yanında olunması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız