SON DAKİKA
SON DEPREMLER

456 Sanığa Dava

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da trafik tescil işlemleri ile ilgili trafik sigorta büroları bulunan şahısların birlikte yapmış oldukları usulsüzlükler iddiasıyla Malatya Cumuhriyet Başsavcılığı tarafından 456 sanık hakkında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne verilen talimat üzerine Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturalan 14 kişilik çalışma grubu tarafından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü arşivinde geriye dönük dosyalar üzerinde yapılan inceleme sonucunda, 25 Haziran 2010 tarihinde "Bandrol" kod adıyla yapılan operasyonda toplam 31 sigortacı ve trafik takipçisi tutuklanmıştı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 tutuklanan trafik takipçisi ile birlikte toplam 456 sanık hakkıda Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Toplam 456 sanık hakkında, "Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan ve Rüşvet Almak ve Vermek" iddiaları bulunuyor. Sanıkların büyük bir bölümü trafik takipcilerine araç işlemlerini yaptırmalarmaları esnasıdaki usulsüzlüklerden dolayı sanık durumuna düştüğü öğrenildi.

İddianamade, mağdurlar arasında Malatya Belediyesi ile Hazine Müsteşarlığı bulunurken, yine iddianamede müşteki olarak 41 isim yer alıyor. Malatya Belediyesi'nin araç üzerlerinde reklam amaçlı olarak logo şeklinde bir takım ibarelerin yer alması durumunda, bu değişikliğin trafik tescil belgelerinde işlenmesi gerekirken, işlemlernin sahte olarak yapılması nedeniyle gelir kaybına uğradığı ve bu nedenle mağdur konumuunda bulunduğu belirtildi.

Sahte trafik işlemcisi ve sigortacılara yönelik davanın ilk duruşmasının 16 Eylül 2010 tarihinde yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız