SON DAKİKA
SON DEPREMLER

48 Tay 1.8 Milyona Satıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:14
48 Tay 1.8 Milyona Satıldı
A- A+ PAYLAŞ
Sultansuyu Tarım İşletmeri’nde yetiştirilen Arap Koşu Tayları’nın açık artırma ile satışları Bursa Karacabey’de yapıldı. 52 Taydan 48’inin satışı yapılırken toplam 1 milyon 818 bin TL’ye satışı yapılan taylardan en fazlası ‘Kalamar’ isimli tayı (fotoğraftaki) 205 Bin TL’ye Mozaik tarım şirketi satın aldı. Bu arada geçtiğimiz yıl ortalama 16 Bin TL’ye satılan taylar bu yıl  ortalama 37 bin 875 TL’ye satılmış oldu.
 
Sultansuyu Tarım İşletmeleri’nde yetiştirilen 2010 ve 2011 doğumlu 52 tay  Bursa Karacabey Tarım İşletmeleri’nde açık artırma ile satıldı. 52 taydan 48’inin satıldığı ihalede toplam 1 milyon 818  bin TL (KDV Hariç) gelir elde edildi.
 
48 taydan 9’unu alan Mozaik Tarım bu taylardan Kalamar isimli tay için ise 205 bin TL ödedi. En pahalısı 205 Bin TL’ye satılan taylardan en ucuza olanı  ise  8 bin TL’ye Mehmet Kılınç tarafından alınan ‘ Mavi Boncuk’ isimli taydı.
 
Bursa Karacabey Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilen tayların satışını TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat, TİGEM Atcılık Daire Başkanı Mustafa Kasman, Atcılık Şube Müdürleri  Hilmi Etem ve Nadi Çolakoğlu ile Sultansuyu Tarım İşletmeleri İl Müdürü Erdinç Kuzuoğlu da takip ettiler.
 
TİGEM Atcılık Daire Başkanı Mustafa Kasman yaptığı konuşmada şunları belirtti:
 
“Sultansuyu  Tarım İşletmeleri’nin yetiştirdiği tayların satışları bu yıl için bir çıkış oldu. Geçtiğimiz  yıl 3 yaş altı  atlar sahada göstedikleri performanslar bu yılki  satışa yansıdı . Bu da gösterdi ki   16 bin TL olan  ortalama  satış  rakamı bu yıl yüzde  100'ün üzerine çıkarak 37 bin  875 TL’ye  yükseldi. Sayın genel müdürümüz Halis Bilden’in  talimatlarıyla  özellikle önümüzdeki yıllarda,  Arap  Taylarımızın  yurt dışına satışı konusunda da  TİGEM olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yetiştiricilerimizin satışa gösterdikleri  ilgi  bizim bu konuda  daha başarılı çalışma yapmamıza neden oluyor.” 
 
Atcılık Şube Müdürü Hilmi Etem de konuşmasında, “ Özellikle  bir dönem duraklama yaşayan Sultansuyu Tarım İşletmesi bu yılkı satışlarda gösteriyor ki  bir çıkış yakalamış. Bu satışların verimli geçmesi öncelikle TİGEM’in  genç veterilerlerinin  Türkiye’nin önde gelen at yetiştiricilerini  Karacabey’e toplayarak bu satışların istenilen düzeye çıkmasına neden olmuştur.  Öncelikle  bu atların yetiştirilmesinde emeği geçen tüm  Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü görevlilerine  teşekkür ediyorum. Sahalarda başarılı olabilecek güzel bir tay grubu ortaya çıkarmışlar. Bunu da burada canlı olarak gördük ki çekilen emeğin  mutlaka karşılığı görülüyor. Bu durum Genel Müdürlüğümüz ve çalışanlarını da mutlu ediyor. Amacımız TİGEM olarak Arap atcılığını Türkiye’de  jokey kulübünün de desteğiyle  daha  iyi noktalara taşımaktır.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız