SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'49 Türk Rehin, Başbakan Sessiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:16:25
'49 Türk Rehin, Başbakan Sessiz'
A- A+ PAYLAŞ

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Eski Bakanı Mustafa Kul ile birlikte Akçadağ'ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  vatandaşlarla bir araya geldi.

AĞBABA; “BAŞBAKANA GÖRE BERKİN TERÖRSİT, İŞİD DEĞİL”

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanı halk oyuyla seçilecek. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyaya baktığımız zaman bu seçimin ne kadar önemli olduğunu görmek mümkün. Ortadoğu coğrafyasına baktığımız zaman her tarafın kan gölüne döndüğü, insanların birbirlerini mezhebinden ve etnik kimliğinden dolayı katlettiği, bu katliam görüntülerini videolara alarak yayınladığı bir vahşeti hep beraber izliyoruz. Son yüzyılda yaşanan en büyük vahşetlerden birisine tanık oluyoruz. Ve maalesef bu hemen yanı başımızda yaşanıyor. IŞİD dediğimiz terör örgütü, Suriye ve Irak'ı kan gölüne çevirdi. Bütün Ortadoğu coğrafyası kan gölüne döndü. Bu IŞİD militanlarının rahatça davranmasının sebeplerinden birisi de maalesef ülkemizi yöneten hükümettir. Bunu açıkça belirtmek istiyoruz. Oraya giden tırları ve paraları veren Başbakandır. Ve maalesef günlük insanlar katledilirken kimseden bir ses çıkmıyor. Musul'da 49 Türk rehin tutulurken, Başbakan sessiz kalıyor. Başbakan'ın gözünde bunlar halen terörist değil. Başbakan'ın gözünde; Ali İsmail Korkmaz terörist, Berkin Elvan terörist ama günlük bine yakın insanı katleden IŞİD militanları terörist değil" şeklinde konuştu. 

KUL; “ESAD’I DEVİRMEK İÇİN TÜRKİYE’Yİ ATEŞE ATIYORLAR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Eski Bakanı Mustafa Kul ise,  İslam dünyasında sürekli savaşların olduğunu kaydederek, "Bugüne kadar Türkiye, bu savaş ve olayların dışında kaldı. Ancak AKP iktidar olduktan sonra bu olayların içine Türkiye de girdi. AKP, Esad'ı devirmek için Türkiye'den terör örgütlerini destekledi. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadığımız ülkelerle sorun yaşamaya başladık" dedi.

SAĞLAR; “12 YILDIR ÜRETİCİYİ UNUTTULAR”

Malatyalılar için büyük bir gurur kaynağı olan Veli Ağbaba ile bir dizi geziler yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar da, şunları söyledi: "Malatya'da olduğu gibi Türkiye'nin birçok yerinde tarım bitti. Çiftçiler büyük sorunlar yaşıyor. 12 yıldır iktidarda olan Başbakan, bu süre içerisinde 'Ananı da al git' cümlesinden başka hiçbir zaman çiftçiden ve üreticiden bahsetmedi. Gittiği hiçbir yerde gübre, mazot fiyatından, üreticilerin sıkıntılarından bahsetmedi. 10 gün sonra 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa oturacak olan Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhuriyet'in 100. yılında sistemi değiştirmek isteyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını engellemeliyiz."

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Soner Karakuş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci’nin de eşlik ettiği ziyaretin ardından Ağbaba, Sağlar ve Kul Ören’e geçerek burada vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

KÜLTÜREVİ AÇILIŞI..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin barış, kardeşlik ve hoşgörüye ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Doğan'ın abisi Hacı Özgür Doğan adına Bekiruşağı Mahallesi'nde yaptırılan kültür evi kalabalık bir topluluğunu katılımıyla açıldı.

Açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul ile Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür evinin açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,"İyi ki Kürecik ve Kürecikliler var. Bugün burada yapılan kültür evinin anlamı tamda budur. Özüne, kimliğine sahip çıkarak burada doğduğu topraklara bir kültür evi yapan başta Şahin Doğan olmak üzere bütün Doğan ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Ağbaba, barış ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak, "Kürecik, Türkiye'ye çok önemli bir mesaj veriyor. Burada kardeşlik, barış ve hoşgörü tohumları atılıyor. Bu birlikteliğe, kardeşliğe ve hoşgörüye hep beraber katkı sunmamız gerekiyor. Görüyoruz ki, Ortadoğu'daki mezhep savaşları, etnik kimliğinden dolayı öldürülen insanlar, bize bir şeyi daha hatırlatıyor; coğrafyamızda, burada bulunan barış ortamının kıymetini bilmeliyiz. Hiç kimseyi mezhebinden ve etnik kimliğinden dolayı ayırmamalıyız. Herkese eşit mesafede yaklaşmamız gerekiyor. Onun için Alevisi Sünnisi, Kürdü Türk'ü ile eşitliği hep beraber savunmalıyız. Türkiye'nin ve bu coğrafyanın özellikle en çok ihtiyaç duyduğu kardeşlik, barış ve hoşgörüdür" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız