SON DAKİKA
SON DEPREMLER

49 Türk Rehine Serbest...

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:29
49 Türk Rehine Serbest...
A- A+ PAYLAŞ

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra bu sabah serbest kaldı. Başbakan Davutoğlu, Bakü'deki programını yarıda keserek Şanlıurfa'ya geldi. Rehinelerle birlikte Ankara'ya gelen Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda uçaktan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte indi. Serbest kalan Türkler uçağın kapısında göründüğünde ise yakınları çığlık çığlığa sevdiklerine koştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

DAVUTOĞLU PROGRAMINI YARIDA KESTİ, TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Davutoğlu, Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Urfa'ya geçti.

''BİR BAYRAM DAHA YAPACAĞIZ İNŞALLAH DEDİM'' 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün teslim alınan Türk rehinelerin getirildiği Şanlıurfa’ya Başbakanlık uçağı ile geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı’na inen Başbakan Davutoğlu, kendisini bekleyen rehineler ile bir süre VIP Salonu’nda görüştü.

Şanlıurfa Havalimanı'nda rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, “Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın” diye konuştu.

REHİNELER BAŞBAKAN İLE ANKARA’YA GİTTİ 

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından VIP salonu önünde açıklama yapması beklenen Başbakan Davutoğlu fikir değiştirdi ve rehineler ile birlikte Başbakanlık uçağına yöneldi.

Bu arada yeni kıyafetler giyerek havaalanına gelen rehinelerin büyük bölümünün sakallı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Havaalanına Başbakan’ın isteğiyle getirilen oyuncakların ise rehineler arasında bulunan çocuklara dağıtıldığı da belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız