SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'lü Cinayet Davasında Karar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 4 kişinin öldürüldüğü cinayet davasında tutuklu yargılanan bir sanığa toplam 29 yıl hapis cezası verilirken, 2 tutuklu sanık ise haklarında yeteri derecede delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilerek tahliye edildi.

Malatya'da 26 Kasım 2009 tarihinde Cezmi Kartay Caddesi'nde bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen Seydi Battal Kılıç (60), oğlu Erdal Kılıç (36), kayınbiraderi Mustafa Kılıç (49) ile birahane çalışanı Hasan Tecimer (35), çıkan kavgada sonucu öldürülmüştü.

Olayın ardından Ömer Boztepe, Ahmet Çelik ve Celal Türker tutuklu yargılanırken, olayın asıl sanıklarından olduğu iddia edilen Bekir Boztepe ise halen firarda bulunuyor.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sonucunda mahkeme yargılamayı sonuçlandırarak kararını verdi. Mahkeme heyeti halen firarda olan sanıklardan Bekir Boztepe'nin dosyasını ayırarak, hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ömer Boztepe hakkında 4 kişinin öldürülmesine yardım etmekten toplam 25 yıl, 1 kişiyi öldürmeye teşebbüsten 4 yıl 22 gün ve bir kişiyi yaralamaktan ise 2 ay 15 gün hapis cezası olmak üzere toplam 29 yıl 3 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, adam öldürme suçundan tutuklu yargılanan Ahmet Çelik ve Celal Türker hakkında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle haklarında beraat kararı vererek, tahliye etti.

Davada yardım ve yataklıktan tutuksuz yargılanan Coşkun A., Ali B., ve Eren Ç. hakkında ise 10 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız