SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'lü Cinayette Tahliye İstemi.!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 4 kişinin öldürüldüğü cinayet davasında cumhuriyet savcısı, verdiği mütalaasında tutuklu 3 sanıktan 2'sinin beraatını ve tahliyesini istedi.

Malatya'da 26 Kasım 2009 tarihinde Cezmi Kartay Caddesi'nde bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen Seydi Battal Kılıç (60), oğlu Erdal Kılıç (36), kayınbiraderi Mustafa Kılıç (49) ile birahane çalışanı Hasan Tecimer (35), tabanca ve bıçaklı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Olayın ardından Ömer B., Ahmet Ç. ve Celal T. tutuklanırken, olayın asıl sanıklarından olduğu iddia edilen Bekir B. ise halen firarda bulunuyor.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, tutuklu sanıkların hazır edilmeleri için yazılan yazı UYAP ortamında onaylanmadığı için hazır edilemedikleri belirtildi. Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Faruk Ceyhan, soruşturmanın genişletilmesi talebi bulunmadığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Mütalaada, halen firarda olan sanık Bekir B. hakkında yakalama emri olduğu, bugüne kadar yakalanıp savunması alınamadığı, savunmasının alınmasının beklenilmesi adaletin tecellisinin
gecikmesine neden olacağından bu sanıkla ilgili davanın ayrılarak ayrı bir esasa alınması ve yargılamaya bu esasla devam edilmesini talep etti. Mütalaada, tutuklu sanıklar Ahmet Ç. ve Celal T. hakkında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı ileri sürülerek, her iki sanığın beraatları ve mevcut delil durumuna göre koşulsuz tahliyeleri talep edildi. Tutuklu sanık Ömer B.'nin ise, 4 kişinin kasten öldürülmesine yardım etmek suretiyle iştirak suçundan 4'kez cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, 3 sanık hakkında da tutukluluğun devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşmada bulunan ve olayda babası ve ağabeyi ile diğer 2 yakınını kaybeden Ergün Kılıç, mütalaadan sonra duruşma salonunu terk etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız