SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'lü Operasyon

A- A+ PAYLAŞ

Mersin polisinin, İstanbul, Gaziantep ve Malatya Emniyet Müdürlükleriyle birlikte düzenlediği 4 ayrı operasyonda 203 kilo 877 gram eroin, bin 720 gram esrar ve 8.89 gram afyon sakızı ele geçirildi. 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 18 kişi tutuklanırken, tutuklananlar arasında kuryelik yaptıkları saptanan 2 polis memurunun da bulunduğu bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, emniyet binasında yaptığı toplantıda, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 3 ilin Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte son 10 günde gerçekleştirdiği 4 ayrı uyuşturucu operasyonuyla ilgili bilgi verdi.

21 Temmuz tarihinde yapılan 'Sürgün' kod adlı ilk operasyonda Mersin üzerinden Hollanda'ya gönderilmek üzere hazırlanmış mermer yükü arasına gizlenmiş vaziyette 100 ayrı paket halinde toplam 51 kilo 877 gram eroin ele geçirildiğini söyleyen Ekizer, bu operasyonda 5'i Mersin'de, 2'si İstanbul'da olmak üzere 7 kişinin yakalandığını, İstanbul'da adliyeye sevk edilen şüphelilerin tutuklandığını belirtti.

24 Temmuz tarihindeki ikinci operasyonda Mersin'den İstanbul'a bir araç içinde sevkıyatı yapılmak istenen 13 ayrı paket halinde 13 kilo 323 gram eroin ele geçirildiğini ifade eden Ekizer, olayla ilgili olarak yakalanan 2 kişinin Mersin'de çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konulduğunu kaydetti.

Ekizer, 'Balta-33' kod adlı 3. operasyonda ise Mersin polisi ile Malatya ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin birlikte çalıştığını, 2 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonun ilk ayağında Van'dan İstanbul'a giden 2 araçta yapılan aramada 27 kilo 304 gram eroin, bin 720 gram esrar ve 8.89 gram afyon sakızı ele geçirildiğini bildirdi. Bu olayla ilgili olarak Malatya'da 2, Edirne'de 1, Van'da 2 ve Düzce'de 1 kişi olmak üzere 6 kişinin yakalandığını belirten Ekizer, şüphelilerin tamamının tutuklandığını kaydetti.

Aynı operasyonun ikinci ayağında ise Van'dan İstanbul'a gönderilmek üzere hazırlanmış hava kompresörü içerisine gizlenmiş 84 ayrı paket halinde 70 kilo eroin ele geçirildiğini bildiren Ekizer, yakalanan 7 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ekizer, Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte düzenlediği 'Trinpot-33' adlı 4. ve son operasyonunda da, bir minibüste yapılan aramada gizli bölmeler içerisine yerleştirilmiş 40 ayrı paket halinde toplam 41 kilo 95 gram eroin maddesi ele geçirildiğini, olayla ilgili olarak yakalanan 4 kişiden 3'nün tutuklandığını ifade etti.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, tutuklananlar arasında Van Emniyet Müdürlüğü kadrosundan 2 polis memurunun da bulunduğunu belirterek, bu kişilerin uyuşturucunun sevkıyatı sırasında kuryelik yaptıklarının belirlendiğini kaydetti. Ekizer, "Bu durum 200 bini aşmış bir teşkilat içerisinde bizi üzer belki ama bizi utandırmaz. Neden utandırmaz? Aile içerisinde bile herkes hayırlı evlat olmuyor. Biz yasaların verdiği imkanlarla kendi içimizde de temizlik yapıyoruz. Hiçbir meslek taassubuna gitmeden, korumacılık anlayışına sapmadan. Bence bu kurumun saygınlığını arttıracak temel yaklaşımlardan biri de budur. 'Kurumsal hüviyetimizi koruyalım' diye, 'Açığımızı, ya da kötü olanları örtbas edelim, halının altına süpürelim' diye bir taassupla bir teşkilatın kurumsal saygınlığı artmaz. Biz kendi içimizdeki yoldan sapmış kişilere de operasyon yapmayı, bunları takip etmeyi biliyoruz. Bu 2 kişi kanunların huzuruna çıktı, tutuklandı, yargılama sürecine girmiştir ve anında mesleğimizle ilişkileri kesilmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız