SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'ü Asker 7 Kişi Tutuklandı

A- A+ PAYLAŞ
Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına yönelik soruşturma kapsamında 4'ü astsubay, 3'ü de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 7 kişi tutuklandı. 
Helikopter Kazasını soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından helikopter kazasına ilişkin olarak Malatya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da geçtiğimiz 28 Eylül Çarşamba günü eş zamanlı başlatılan soruşturma sonuçlandı. 
 
Soruşturmada 11'i muvazzaf asker olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında işlem yapılırken, şüphelilerin ifadeleri Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan tarafından alınan ifadeler sonucunda 4 şüpheli serbest bırakılırken, 9'u muvazzaf asker olmak üzere 12 şüpheli ise tutuklanmaları talebi ile Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 
 
Özel Yetkili Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda "Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek", "Suç delillerini karartmak", Sahte tutanak tanzim etmek" ve Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiaları ile 4'u muvazzaf asker olan Ferudun Senen, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim, Nusret Memiş, Nedim Bakırhan, Cemal Şahin ve Aydın Özsıcak hakkında tutuklama kararı verildi. 
 
Mahkeme heyeti, şüpheliler Bekir Çiçekçi, Ebubekir Semih Yüksekkaya, H. İbrahim Açan, Davut Uçum ve Suat Kaplan'ı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 
 
Cumartesi günü sabah saat 08.00'de başlayan ifade ve yargılama gece saat 04.00 sularında sona erdi. 
 
Tutuklanan muvazzaf askerler Merkez Komutanlığı'na bağlı inzibatlar tarafından, tutuklanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde uçak teknisyeni olarak görevli 3 şüpheli ise TEM Şubesi ekiplerince cezaevine götürüldü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız