SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'ü İlçe 5 Yere Kültür Merkezi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:12:29
4'ü İlçe 5 Yere Kültür Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Bugüne kadar ilçe ve kırsalda ağırlıklı olarak yol, asfalt ve altyapı hizmetleri yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 1’i TOKİ bölgesinde, 4’ü de ilçelerde olmak üzere toplam 5 adet kültür merkezi yapacak.

Yer tespitleri yapılarak projeleri çizilen kültür merkezleri ile ilgili işlemler son aşamaya getirilirken, diğer ilçelere de bu merkezlerin yapılmasının planlandığı kaydedildi.

TOKİ’ye Kültür Merkezi Kompleksi

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kültür Merkezlerinin en büyüğü TOKİ bölgesine yapılacak. 7300 m2’lik alanda 820 m2 büyüklüğündeki Kültür Merkezi zemin+1 kattan oluşacak. Toplam inşaat alanı 1600 m2 civarında olacak olan kültür merkezinin 6480 m2 de peyzaj düzenlemesi olacak.

Çok amaçlı kullanılacak olan Kültür Merkezi projesinde; 1 adet büyük salon, 2 adet ofis, 4 adet atölye,  2 adet müzik odası, 1 adet çocuk oyun odası, depo, mutfak, engelli ve normal wc-lavabo grupları bulunuyor.

Yazıhan, Doğanyol, Erkenek ve Arguvan’a Kültür Merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi yer sorunu çözülen Arguvan, Doğanyol, Erkenek ve Yazıhan’a da bölgeye has mimari özellikleri taşıyan kültür merkezleri yapacak. 

Çeşitli büyüklük ve özelliklerde olan ilçe Kültür Merkezleri; Yazıhan Kültür Merkezi, toplam alan 2079 m2, inşaat alanı 1204 m2, Doğanyol Kültür Merkezi, toplam 3444 m2, toplam inşaat alanı 1450 m2, Erkenek Kültür Merkezi, toplam alan 1550 m2, toplam inşaat alanı 548 m2. Arguvan, toplam alan 2908 m2, inşaat alanı 800 m2, saz şeklinde yapılacak olan kültür evi içerisinde çeşitli özelliklerin yanı sıra türkü müzesi ve saz yapım atölyesi de bulunacak.

Diğer ilçelerde de Kültür Merkezlerinin yapılması için yer tespitlerinin devam ettiği açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız