SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4'üncü Kez Satışta

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:14:56
4'üncü Kez Satışta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar şehirlerarası otobüs terminali olarak kullanılan ve daha önce üç defa satışa sunulmasına karşın taliplisi çıkmayan Şifa Mahallesi'ndeki parsel için bir kez daha satış ihalesi düzenledi. 

Halen üzerinde ilçe ve köy garajı olarak hizmet verilen Şifa Mahallesi 2240 ada ve 11 parseldeki 10 bin 602 M2'lik alan için belirlenen tahmini satış bedelinin 27 Milyon TL olduğu açıklandı. 

İhale 19 Kasım’da 

Mülkiyetinin tamamı Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve ilk satış ihalesinden sonra, imar planı "Ticaret + Turizm bodrum otopark Hmax= Serbest, emsal =5" olarak değiştirilen eski otogar alanı için düzenlenen ihale, 19 Kasım 2015 tarihinde yapılacak. 

Kapalı teklif usulü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak ihalede geçici teminat tutarı, 810 bin TL olarak belirlendi. 

Bugüne kadar 3 ihale düzenlendi

Eski otogar alanı için Malatya Belediyesi'nde Ahmet Çakır'ın göreve gelmesinden sonra bugüne kadar 3 ihale düzenlendi. Mayıs 2011'de düzenlenen ilk ihalede, satış bedeli 26 milyon 500 bin TL olarak belirlenmiş, ancak söz konusu alan için teklif veren çıkmamıştı. Aynı yıl Kasım ayında 2. defa ihale düzenlenmiş, bu defa gayrimenkulün fiyatı 21 Milyon 204 bin TL olarak belirlenmişti. 2. ihalede de eski otogar arazisi için talipli olmamıştı. 

Bu ihaleden sonra, ada ve parsel için yapılan imar düzenlemesi ile, eski otogar alanı, "Ticaret + Turizm bodrum otopark Hmax= Serbest, emsal =5" şeklinde düzenlendi. Bu düzenlemeden sonra 19 Mart 2015 tarihinde yapılan son ihalede ise ihale bedeli 26 milyon TL olarak açıklanmış, 3. defa yapılan ihaleye de teklif veren olmamıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız