SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5-0'ın Faturası 2 Futbolcuya

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Liginde geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan ve konuk takımın 5-0 galibiyetiyle sonuçlanan İstanbulspor- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında skoru etkilemeye yönelik eylemleri nedeniyle İstanbulspor'lu futbolcular Hakan Korkmaz ve Alişen Kandil'e ceza çıktı.

Bu maçla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararını 14 Ağustos Perşembe günkü toplantısında verdi.

Kurulun kararları şöyle açıklandı:

Futbolcu HAKAN KORKMAZ'ın 09.03.2008 tarihinde oynanan İSTANBULSPOR - GAZİANTEP B.ŞEHİR BLD.SPOR Bank Asya 1. Lig futbol müsabakası ile ilgili olarak, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemleri nedeniyle takdiren 1 YIL RESMİ MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ve 20.000.-YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Futbolcu HAKAN KORKMAZ hakkında, lisansız futbolcu temsilcisi ile çalışmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle isnat olunan eylemin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Futbolcu ALİŞEN KANDİL'in 09.03.2008 tarihinde oynanan İSTANBULSPOR - GAZİANTEP B.ŞEHİR BLD.SPOR Bank Asya 1. Lig futbol müsabakası ile ilgili olarak, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemleri nedeniyle takdiren 1 YIL RESMİ MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ve 20.000.-YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Futbolcu ALİŞEN KANDİL hakkında, lisansız futbolcu temsilcisi ile çalışmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle isnat olunan eylemin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,"

İDDİALAR..
İki futbolcunun ceza aldığı olay, o dönemde basında şöyle yansıtılmıştı:

"Türk futboluna ateş düştü! Bank Asya 1. Ligi bugün İstanbulsporlu iki oyuncunun 5-0 mağlup oldukları G.Antep B.Belediye maçında şike yaptıkları iddiasıyla çalkalandı.
NTV Spor'da Güntekin Onay'ın sunduğu 'Spor Merkezi' programına katılan İstanbulspor başkanı Ömer Sarıalioğlu, "5-0 yenildiğimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında iki oyuncumuz şike yaptı" açıklaması ve İstanbulsporlu futbolcuların imzalı tutanaklarıyla çıktığı programda yaptığı açıklamalar futbol gündemine bomba gibi düştü.

OLAY NASIL OLDU
Başkan Sarıalioğlu, şikede adı geçen oyuncuların stoper Hakan Korkmaz ve Ali Şen Kandil olduğunu belirterek, "Mağlup olduğumuz maçın ardından futbolcu arkadaşlarımız bize bir dilekçe ile başvurarak bu iki oyuncumuzun şike yaptığını ve bunu kanıtlayabileceklerini söyledi. Bizde bunu araştırdık. Bu iki futbolcu diğer arkadaşlarına da şike teklif etmiş. Biz spordan şikeyi temizlemek istiyoruz" dedi. Sarıalioğlu'nın bu açıklamaları çok konuşulacak ve uzun süre gündemden düşmeyecek gibi gözüküyor...

Hakan Korkmaz ise iddiaları reddederek yediği gollerin hiç birinde hatası olmadığını savundu.

Entari giymesinler
İstanbulspor başkanı Ömer Sarıalioğlu iki futbolcusunun G.Antep Büyükşehir Belediyespor'a karşı 5-0 yenildikleri maçta şike yaptığı ve arkadaşlarına da şike teklifi ettiği açıklaması futbol gündeminde adeta deprem yarattı.

Konu ile ilgili olarak NTV Spor'a konuşan Sarıalioğlu Hakan Korkmaz'ın iddiaları yalanlamasından sonra çok sert açıklamalar yaptı. İşte Ömer Sarıalioğlu'nun sözleri;

"Bu futbolcular neticede entari giymiyorlar. Bu oyuncular ne yaptılarsa adam gibi söysenler. Ben onları bu kulübe alırken böyle işlere girmemeleri gerektiğini anlattım.Çünkü bu oyuncuların daha önce böyle şaibeleri de vardı. Türk sporu kurtulacaksa ben boynumu vermeye razıyım. Bu futbolcuların yüzde 90'ı fakir ailelerin çocukları. Onlar için 10-20 bin dolar iyi para ama geleceğin milyon dolarlarını kaçırıyorlar. Ben de kamyon şoförlüğü yaptım ama şu an Allah'a şükür üç şirketin sahibiyim.

Futbol Federasyonu'na gideceğiz ve bu işin sonuna kadar peşinde olacağız. Türk Futbolu'na faydamız olacağını düşünüyorum.

Bizi ilgilendirmiyor
Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor As Başkanı Ünsal Göksen de NTV Spor'daki canlı yayına bağlanarak şike olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ünsal şunları söyledi: "Başkanın söylemleri bizi ilgilendirmiyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak bu olaylarla uzaktan yakından ilgimiz olmadığını söylemek istiyoruz. Bunlar tamamen iç meseleleri. Bizim tek istediğimiz genç bir takımımız var, bu işlerden bizleri tenzih etmesini istiyoruz. Kendisi ve futbolcuları ile aralarında olan olay bizi ilgilendirmiyor."

Bank Asya 1. Liginde geçtiğimiz sezon Mardinspor, İstanbulspor ve Elazığspor küme düşmüşlerdi. Tehlikeli bölgede bulunan G.Antep B.Belediye takımı, o dönem büyük ölçüde küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor'a fark yaparak, nefes almıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız