SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5-0'lık Malatya Hezimeti Trabzon'u Karıştırdı

0
Güncellendi - 2018-11-10 21:54:37
5-0'lık Malatya Hezimeti Trabzon'u Karıştırdı
A- A+ PAYLAŞ

Göreve geldiği günden beri yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm arama noktasında kulübün önünü açabilecek projeleri hayata geçirmeye çalışan, bu sezon da sportif başarıyı hedefleyen Ahmet Ağaoğlu, Yeni Malatyaspor karşısında alınan 5-0'lık hezimet sonrası keyfi kaçtı.

Trabzonspor'da 8 Nisan 2018'de göreve seçilen Ahmet Ağaoğlu, 226 gündür bu görevde bulunuyor. Görev süresi boyunca ekonomik anlamda önemli adımların atılsa da sportif olarak beklenen düzeye gelemeyen bordo-mavililerde Burak Yılmaz krizi sonrası deplasmanda elde edilen 5-0'lık Yeni Malatyaspor mağlubiyeti bordo-mavili kulüpteki sıkıntıları da iyice gün yüzüne çıkarttı. Yerel gazeteler elde edilen mağlubiyete ateş püskürürken, takımın içeriden yıkıldığını iddia etti.

18 maçta yüzde 44'lük puan oranı 

Ahmet Ağaoğlu, başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu Spor Toto Süper Lig'de 18 maçına çıktı. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Ağaoğlu, dönemindeki maçlarda bordo-mavililer yüzde 44'lük puan ortalaması yakalayarak, arzuladığı noktaya gelemedi.

Burak Yılmaz krizine sportif krizde eklendi 

Trabzonspor'da göreve gelen Ahmet Ağaoğlu, göreve geldiği günden beri Burak Yılmaz krizini yönetmeye çalışıyor. Golcü oyuncuyla yıldızı bir türlü barışmayan yönetim, sezon başında transferi gündemde olan golcü oyuncu son anda bordo-mavili takımda kalmaya karar vermişti. Takımda kalmasının ardından da alacaklarından dolayı TFF'ye ikinci kez şikayette bulunmuştu. Burak Yılmaz sorunu son oynanan Bursaspor maçında da oyuncunun tribünlere ve teknik heyet yaptığı el-kol hareketleriyle patlak verirken, yaşanan bu krize Yeni Malatyaspor maçında alınan tarihi hezimetin de eklenmesiyle bordo-mavili yönetimin Aralık ayının hemen başında yapılacak olan kongre öncesi nasıl bir yol haritası izleyeceği ise beklenmeye başlandı.

Yerel gazeteler 5-0'lık mağlubiyeti sert tepki gösterdi 

Yerel gazeteler, Trabzonspor'un deplasmanda Yeni Malatyaspor karşısında aldığı 5-0'lık farklı mağlubiyete sert tepki gösterdi. Bazı gazeteler siyah sayfa ile okuyucularının karşısına çıktı. Karadeniz gazetesi, "Ayıp be utanın", "Tarih sizi 'ruhsuzlar' diye yazacak" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Günebakış gazetesi, "Rezalet", "Yoktan yere Burak krizini çıkartıp Trabzon'a Malatya'da hezimet yaşattılar" ifadelerini kullandı. Taka gazetesi, "Utancın ötesinde", "Efsanenin mirasını yediniz bitirdiniz", "Trabzonspor'un dün akşam Yeni Malatyaspor karşısındaki yenilgisi sabotajdan başka bir şey değildir" yorumunu yaptı. Kuzey Ekspres gazetesi, "Bu takımda çete var", "Malatya'da 5 golle sarsıldık, tarihi farkla yıkıldık" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Sonnokta gazetesi, "Artık bıçak kemiğe dayandı, Malatya'daki rezalet bardağı taşırdı", "Kim formanın hakkını vermiyorsa, şehrin kaderiyle oynuyorsa, rezilliği yaşatıyorsa, taraftara cefa çektiriyorsa, ihanet içerisinde yer alıyorsa defolsun gitsin" ifadelerini kullandı.

Milli ara nedeniyle 3 gün izin 

Trabzonspor, Milli maçlar nedeniyle lige verilecek arada 3 gün izin yapacak. Bordo-mavililer Salı günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde toplanarak Süper Lig'in 13'üncü haftasında sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

HEZİMETLER..

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta maçında Yeni Malatyaspor'a deplasmanda 5-0 mağlup olan Trabzonspor, rakibi karşısında tarihi bir yenilgi alırken, Anadolu takımları karşısında son iki yılda aldığı hezimetler ise dikkat çekiyor.

Kuruluşunun ardından 1967-68 sezonunda ikinci ligde mücadele etmeye başlayan ve 1974-75 sezonundan itibaren aralıksız Süper Lig'de oynayan Karadeniz temsilcisi, şampiyonluk kupaları kaldırdığı ligde 25 yılda bir aldığı tarihi hezimetleri son iki yılda Anadolu takımları karşısında alması Trabzonspor'un son yıllarda ekonomik ve sportif olarak yaşadığı sorunları bir kez daha gözler önüne serdi.

Trabzonspor, tarihinin en farklı yenilgisini 13 Mayıs 2016'da deplasmanda Antalyaspor'a karşı 7-0'lık mağlubiyetle almıştı. Bordo-mavililer, 1993-94 sezonunun 10. haftasında da deplasmanda Beşiktaş'a 7-1 yenilmişti.

Trabzonspor, tarihinde alışık olmadığı skorlarla son iki yılda karşı karşıya kaldı. Bordo-mavililer 2015-2016 sezonunda 13 Mayıs 2016'da Antalyaspor'a 7-0, 19 Mayıs 2016'da Kasımpaşa'ya 6-0, 2017-18 sezonunda 15 Ekim 2017'da Akhisarspor'a 6-1, 5 Mayıs 2018'de Kasımpaşa'ya 5-2 ve son olarak Malatyaspor'a 5-0 mağlup oldu.

Trabzonspor, be sezon ise oynadığı 12 maçta 4 yenilgi elde etti. Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Ligde oynadığı maçlarda 4'er galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik elde ederek 16 puan topladı. Karadeniz ekibi son 4 maçta ise 9 puan kaybederek zirveden uzaklaştı.

Trabzon, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • bekir sıtkı (5 yıl önce)
    keşke 8 -0 bıtseydi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bunlar nasıl gazeteci hepsi 0-5 yazmış maç malatya da oynandı 5-0 yazılır
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    1988-1989 yılında TRABZON MALATYA yı 7-1 yenmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (5 yıl önce)EROL isimli kullanıcı yorumuna
    Öyle bir yenilgi yok sallamışsınız.
    0
    0
    Yanıtla