SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5.3'lük Depremin Merkez Üssü Pütürge!..

A- A+ PAYLAŞ

Cumartesi akşamı saat 17.57'de, 10 saniye süren bir deprem yaşandı. Kent merkezinde de "şiddetlice" hissedilen deprem paniğe neden olurken, kısa bir süre sonra depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi, şiddetinin de 5.3 olduğu anlaşıldı. Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatyaspor- Konyaspor maçından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bilgisinin kendilerine ulaştığını, köylerde araştırmaların sürdüğünü bildirdi. Vali, bu açıklamadan bir süre sonra da saat 20.15 sıralarında, bazı küçük çaplı hasar haberlerinin gelmesi nedeniyle, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde inceleme yapmak üzere kent merkezinden ayrıldı.

KENT MERKEZİNDE DE HİSSEDİLDİ..
Cumartesi akşamı saat 17.57'yi gösterdiğinde, Malatya il merkezinde oturanlar, yanal sarsıntılı bir depremi yaşamaya başladılar. Şiddetlenip-azalan bir periyotta seyreden sarsıntı, yaklaşık 10 saniye sürdü.

Özellikle yüksek katlı binalarda oturanlar depremi çok daha şiddetli hissederken, vatandaşlar kendilerini cadde ve sokaklara attılar.

MERKEZ ÜSSÜ PÜTÜRGE..
Depremin ilk şaşkınlığının atlatılmasından hemen sonra, depremin merkezini belirlemeye yönelik çalışmaların ardından, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ve Rasathanesi internet sitesinde, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi ve şiddetinin de 5.3 olduğuna ilişkin kayıtlar yansıdı. Enstitü'nün kayıtlarına göre, deprem yer yüzeyinin 8.5 kilometre altındaki tabakada meydana gelmişti ve kayıt saati olarak da 17.56.55 gösterilmekteydi.

TELEFON HATLARI KİLİTLENDİ..
Deprem merkezinin daha önce de yüksek şiddette deprem yaşamış Pütürge ilçesinin olduğunun anlaşılmasının ardından, bu ilçeyle irtibat kurulmaya çalışıldı. Ancak, telefon hatlarındaki aşırı yüklenme nedeniyle, uzun süre bu ilçeye ulaşılamadı.

Malatyaspor-Konyaspor maçını seyreden Vali Kadıoğlu, depremi öğrendikten sonra aldığı bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Vali, ilk saptamalara göre ilçe merkezinde herhangi bir sorun bulunmadığını, köylerde araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Jandarma ve korucuların köylerdeki araştırmalarını sürdürdüğü, ancak buralardan gelen ilk bilgilerde de can ve mal kaybı olmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

İlçe kaymakamı Mithat Gözen'in de köylerde araştırma yaptığı öğrenildi.

PÜTÜRGE BAŞKAN VEKİLİNİN AÇIKLAMASI..
Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın'ın ilçe dışında olduğu belirtilirken, TV Malatya'nın ana haber bültenine bağlanan Belediye Başkan Vekili Hasan Taştan, yaptığı açıklamada "Pütürge ilçe merkezinde herhangi bir sorun yok."diye konuştu.

ER TV'nin ana haber bültenine bağlanan Belediye Başkanı Ayaydın ise, ilçeden aldığı haberleri aktarırken, "Herhangi bir can kaybı, yaralanma ve yıkım yok. Ufak tefek çatlaklar var. Muhtarlar Derneği başkanıyla görüştüm, köylerde de herhangi bir sorun yok."bilgisini verdi.

ACİL DURUM MERKEZİ'NİN AÇIKLAMASI..
Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölge ile irtibat sağlanarak Malatya Valisi ve Pütürge Kaymakamı ile il, ilçe emniyet ve jandarma birimlerinden, ilçeye bağlı bütün köylerden bilgi alındığı bildirildi.

İlk belirlemelere göre, depremin can ve mal kaybına neden olmadığı, ancak ihtimallerin göz önüne alınarak taramalara devam edildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız