SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5.4 Milyon TL İstenmişti

A- A+ PAYLAŞ
 
Doğu Anadolu Projesi (DAP) desteğiyle kurulan etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerinde incelemeler yapıldı. Geçen yıl proje kapsamında 5,4 milyon TL talep edilerken, ancak 1,5 milyon TL verildiği öğrenildi.
 
Proje kapsamında aralarında Malatya'nında bulunduğu 16 ilde, büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulmasını, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılmasını ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarının destek veriliyor. 
 
Projede uygulanan hibe miktarları; inşaat yatırımlarında yüzde 30, hayvan alımlarında yüzde 40 ve makine alımlarında yüzde 40 olarak uygulanıyor. 
 
Konuyla igili açıklama yapan Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Hamit Aygül, "2010 yılı içerisinde başvuran 19 adaydan 7 'si bakanlıkça ayrılan bütçe dikkate alınarak asil listeye alınmıştır. Asil adaylardan bir yatırımcı süresi içinde işlemleri tamamlayamadığı için hibeden yararlanamamıştır. 2010 yılında DAP desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların toplam yatırım talebi 8 milyon 249 bin 700 TL olmuştur. Bakanlıkça uygun görülen yatırımcılara toplam 2 milyon 72 bin 979 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Bu amaçla toplam 800 baş mavi sertifikalı damızlık gebe düve satın alınarak işletmelere dahil edilmiştir. 2011 yılı içerisinde başvuran toplam 48 yatırımcıdan sadece bir tanesi bütçe imkanları ölçüsünde asil listeye alınmıştır. Ancak ilgili firma yatırım yapmaktan vazgeçmiştir. Bu sebeple noter huzurunda yapılmış olan çekilişle belirlenen sıra dahilindeki üç aday, asil listeye alınmış ve işlemleri sürmektedir. 2011 yılı için asil listeye alınan adayların talep ettiği toplam 5 milyon 480 bin TL 'dir. Buna karşı ödenecek hibe miktarı 1 milyon 530 bin 400 TL olarak belirlenmiştir." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız