SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''5 Adet Katlı Otopark Yapacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin trafik sorununa çözüm üretme çalışmaları kapsamında belediye binası arkasında Hamam Sokak içerisinde inşa edilecek çok katlı otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

22 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de gerçekleştirilen törene Malatya Milletvekilleri A. Münir Erkal, Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, AKP İl Başkanı İhsan Koca, bazı belde belediye başkanları, Malatya eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu, ESKK Başkanı Ali Evren, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımının gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve Malatya Milletvekili Münir Erkal birer konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Akın, konuşmasında, Malatya’nın ekonomik ve sosyal açıdan hızla büyüyen bir şehir olmasına karşın, şehrin cadde ve sokaklarının bu gelişmeye paralel bir gelişme göstermediğini vurgulayarak bu durumun trafik yoğunluğu ve otopark sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi.

Malatya Belediyesi olarak, bir yandan halkın gündelik hayatını olumsuz yönde etkileyen şehir içi trafik yoğunluğunu rahatlatmak için yeni yolların açılmasına, mevcut yolların da genişletilmesine özel bir önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Akın, trafik yoğunluğunu araç alt geçitleri ile, otopark sorununu da çok katlı otoparklar yaparak çözme azminde olduklarını ifade etti.

Malatya, Türkiye’nin motorlu araç sayısı bakımından hızla büyüyen illerinden biri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Akın, “Devlet İstatistik Enstitisü’nün son verilerine göre şehrimizdeki motorlu araç sayısı 72 bini aşmış bulunmaktadır. Yine bir başka araştırmaya göre, son 5 yılda ilimizdeki araç sayısı iki kat artmış bulunmaktadır” bilgisini verdi. Başkan Akın, Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı İHL kavşaklarında yaptırılacak araç alt geçitleri inşaatının kısa süre sonra başlayacağını belirterek, “Alt geçitler Malatya şehir merkezinin trafik yoğunluğundan kaynaklanan sorunları da önemli ölçüde azaltacak ve şehir içi trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayacaktır” diye konuştu.

Şehir merkezinde önemli ölçüde otoparka ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Akın, “Trafik hareketlerindeki yoğunluğun getirdiği sorunları alt geçitlerle çözerken, park sorununu da çok katlı otoparklarla çözme gayretindeyiz. Bu gayretimizin ilk meyvesi ise az sonra temelini atacağımız 4 katlı, 120 araçlık otoparktır. Uzun yıllar boyunca hukuki sorunlar nedeniyle boşaltılamayan bu alan yönetimimizin ısrarlı takibi sonucunda imar planındaki asıl amacına uygun statüye kavuşturuldu. 900 m2 alanda inşa edilecek çok katlı otoparkımız elbette bütünüyle şehrin yükünü kaldıracak ölçekte değildir. Fakat özellikle resmi kurumlara yakın olması, ticari alanların merkezinde bulunması nedeniyle bu bölgelerdeki park sorununa önemli bir çözüm üretecektir. 425 milyar liraya mal olacak otoparkımız, inşallah bu yılın sonunda hizmete girmiş olacaktır” dedi.

Akın, bundan sonraki hedeflerinin şehrin en az 5 ayrı bölgesine daha yüksek kapasiteli çok katlı otopark yapmak olduğunu vurgulayarak “ Bugün temelini atacağımız otoparkın dışında, belirlenecek 5 merkeze daha çok katlı otopark yapılacak ve o bölgelerin otopark ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Akın’ın konuşmasından sonra bir konuşma yapan Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erkal, problemli bir yeri temizleyip Malatya’nın önemli sorunlarından biri olan otopark sorununu çözme hizmetinde gösterdiği iradesinden dolayı Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı tebrik ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “ “Bizim gönlümüzde yatan Malatya batının doğusu, doğunun batısı olarak bir bölge merkezi olarak düşündük. Malatya’nın teknik alt yapısını, sosyal alt yapısını, sağlık alt yapısını, organize sanayi alt yapısını bu şekilde dizayn ederek Malatya’yı bölgede bir merkez olarak geleceğe taşıma heyecanını hep beraber duyduk. Bugün de Belediye Başkanımızın gayreti, bizler de O’nunla el ele, gönül gönüle Malatyamız’daki bu arzu ettiğimiz seviyeyi tekrar yakalama gayretini hep beraber göstereceğiz” dedi.

Erkal, Şeker Fabrikası ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazisinin belediyeye devredilmesinin önemine de dikkat çekerek, bu alanların Malatya Belediyesi tarafından rekreasyon alanı olarak düzenleneceğini ve bu konularda Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a her zaman destek olduklarını, olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından çok katlı otoparkın temeli Malatya Milletvekilleri Münir Erkal, Ali Osman Başkurt ve Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından beton dökme makinesinin düğmesine basılarak atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız