SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Ayda Hasar Tespiti Yapılmaz mı?"

0
Güncellendi - 2016-04-27 15:50:04
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, Hekimhan'da deprem bölgesini ziyaret etti: “Maalesef depremin tespiti de kime konteyner verileceği de verilen oya bağlı. İl müdürlerini siyasetin emrine vermişler. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberinde Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları , CHP İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş ve partililerle birlikte 29 Kasım 2015 tarihinde depremle sarsılan ve büyük hasarın meydana geldiği Dursunlu Mahallesi’n ziyaret ederek, depremzedelerin sıkıntılarını dinledi. Mahalle Muhtarı  Kemalletin İzci ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,deprem bölgesinde uzun süredir hasar tespitlerinin bitirilmemesini eleştirerek, “daha neyi bekliyorsunuz?”  Dedi.

87 Ağır hasarlı ev var

Mahalle Muhtarı Kemalettin İzci ve depremzedeler Ağbaba’ya; “Dursunlu Mahallesi’nde birinci derecede 87 tane hasarlı evimiz var. Ama toplam 5 Konteynır verildi.Konteynır da kalan vatandaşların dışındaki diğer vatandaşlar mağdur.Devlet bize yardım etsin. Yardım elini uzatsın.Tespit yapıldı ama uygulama yapılmadı.  Bağ bahçe işleri başladı ama evlerde büyük hasar olduğu için insanlar evlerine gidemiyorlar.  Geçici de olsa konteynır istiyoruz. Kalıcı evlerimizin yapılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Henüz diğer mahallelerde tesbit yapılmadı. Yanı başımızdaki Yayladamı’nın tesbiti yapılmadı. 5 Mahellenin tesbiti yapıldı başka da bir şey yapılmadı.” İfadelerini kullandılar.

Depremde siyasi ayrım olmaz

Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  “Pek çok kişi, bahar aylarının gelmesi ile birlikte şehirden tekrar köylerine dönüp, tarım ve hayvancılık işleriyle uğraşacaklar. 4-5 aydır Dursunlu Mahallesi’nin hasar tespiti yapılmadı.5 aydan beri 50 Km uzaktan gelip tespit yapılmaz mı? Depremde siyasi ayrım olmaz. Böyle bir vicdan olur mu? Maalesef depremin tespiti de kime konteynır verileceği de verilen oya bağlı. İl müdürleri siyasetin emrine vermişler. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Halen Dursunlu’da konteynır yok. Niye ? Hekimhan. AKP’ye az  oy verildiği için.”şeklinde konuştu.

İl Müdürleri ilçe başkanlarının oyuncağı olmasın

“Depremin üzerinden aylar geçmiş. Bu olumsuzlukların takipçisi olacağız.” Diyen Ağbaba,     “ Yaz geliyor. Bu insanlar nerede kalacak. Kimse kusura bakmasın, burası kimsenin babasının çiftliği değil . Görevini yapamayanlar istifa etsinler. Sayın Valiye de sesleniyorum. Devlet memurlarının memurluk yapmalarını sağlasın. İl müdürlerinin ilçe başkanlarının oyuncağı olmasınlar diye talimat versinler. Şu geldiğimiz noktaya bakın.Onlarca ev yıkılmış. Neyi bekliyorsunuz. Yazıklar olsun işini yapmayanlara.”ifadelerini kullandı.

Bülten

6882709a-dd14-4d9e-9e5e-55e306cb44c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    Bes aydir hasar tespiti icin kocaözüne gelmeyen akp hükümetine köyümden bir dahaki secimde yüzde altmis degil yüzde 90 oy vermelerini bekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (7 yıl önce)
    bir hekimhanlı olarak Burda depremde kullanılmayan evlerin yazlık bahçedeki evlerin çöktüğünü hepimiz biliyoruz CHP abartsın dursun bir sürü çadır ve konteyner var orda kimsenin hakkını yemeyin
    0
    0
    Yanıtla