SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Başkandan Ortak Dilekçe

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:20:39
5 Başkandan Ortak Dilekçe
A- A+ PAYLAŞ

AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup 5 ilçe belediye başkanı, Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’ni birbirine bağlayan Kuzey Karadeniz Yolu’nun Malatya sınırları içindeki güzergâhının kısmen değiştirilmesini talep eden bir dilekçe yazarak, dilekçeyi Malatya’ya gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunmayı kararlaştırdı. Başkanlar, aynı dilekçede, ayrıca bazı ilçelerden havaalanına ulaşım mesafesinin azaltılması için bakanlığa alternatif yol güzergâhı önerdi.

Öte yandan Hekimhan Belediyesi de, Kuluncak ve Darende ilçeleri ile Ağılbaşı, Güzelyurt ve Ayvalı Mahallelerini birbirine bağlayan karayolunun, demiryolu ile kesiştiği noktaya viyadüklü üst geçit yapılması için hazırladığı dilekçeyi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunmaya hazırlanıyor. 

AKP ve CHP’li başkanların ortak dilekçesi

AKPli Arapgir, Kuluncak, Yazıhan ve CHP’li Hekimhan ve Arguvan ilçe belediye başkanları ortak bir dilekçe hazırlayarak Kuzey Karadeniz Yolu’nun Malatya sınırları içindeki güzergâhının değiştirilmesi ve bu ilçeler ile Malatya Erhaç Havaalanı arasındaki mesafenin kısaltılması için alternatif bir yol teklifinde bulunmaya hazırlanıyor. 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın imzasını taşıyan dilekçenin 18 Ocak Pazar günü yapılacak AKP Malatya İl Kongresi’ne katılmak için Malatya’ya gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvana sunulacağı öğrenildi. 

Dilekçede ne talep ediliyor?

AKP ve CHP’li 5 ilçe belediye başkanının ortak dilekçesinde 2 konuda talepler dile getiriliyor. Bu talepler dilekçede şöyle ifade ediliyor:

1- KUZEY KARADENİZ YOLU: Malatya – Arapgir- Dutluca Kemaliye – İliç – Refahiye – Suşehri – Koyulhisar ve Mesudiye’den Ordu’ya kadar planlanan Kuzey Karadeniz Yolu, Malatya – Sivas bölünmüş yolunda yapılacak olan Yazıhan ilçesi Karaca kavşağından ve Arguvan ilçe merkezinden eski Arapgir yolu ile bağlantılı yapıldığı takdirde ve aynı yolun Arapgir ilçe merkezinden geçmesiyle düşünülen Kuzey Karadeniz Yolu 21 km. kısalacağı gibi bu güzergâhtaki ticaret ve şehirleşmeyi de yeniden şekillendirecektir. Bu doğrultuda alternatif olarak belirttiğimiz güzergahı da düşünmeniz ülke ekonomisine katkı sağlayacağı gibi, mevcut ilçelerin ulaşım problemini de gidermiş olacaktır.

2- HAVALİMANI BAĞLANTI YOLU:  Mevcut ve asfalt olan yolun karayolları ağına alınıp standartlara uygun hale getirilmesi halinde, ilçelerin havalimanına mesafesi 32 km. kısalacaktır. Yazıhan – Hekimhan – Kuluncak - Arapgir – Kemaliye – Keban –Arguvan ilçeleri ve hatta Sivas ili bu güzergahı kullanıp havalimanına gitmektedir. Ancak Tohma Köprüsü’nü geçtikten sora mevcut 14 km’lik Duranlar – Şıhlar – Aksaray – Havalimanı güzergahı ile bağlandığında havalimanı ile bu ilçelerin ulaşım mesafesi 32 km azalmaktadır. Ayrıca Hekimhan Yama Dağı’nda yapılmakta olan kayak merkezi inşaatı 2015 yılı sonunda bitirilmiş olup, bu yolun ehemmiyeti hissedilebilir derecede artmış olacaktır. Bu yol araç trafiğine uygun olmadığı için şu anda kullanılmamaktadır. İlgili ilçelerin havalimanına daha kısa zamanda ekonomik ve kaza risklerinin az olacağı bu yolun karayolları ağına alınıp bakımının yapılması gerekmektedir.

Hekimhan Belediyesi viyadüklü üst geçit talep ediyor

Hekimhan Belediyesi de, Kuluncak ve Darende ilçeleri ile Ağılbaşı, Güzelyurt ve Ayvalı Mahallelerini birbirine bağlayan karayolunun, demiryolu ile kesiştiği noktaya viyadüklü üst geçit yapılması için hazırladığı dilekçeyi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunmaya hazırlanıyor.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, üst geçit yapılmasını içeren dilekçelerini, Pazar günü yapılacak olan AKP İl Kongresine katılmak üzere Malatya’ya geleceği açıklanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sunmayı planladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hekimhan’da bulunan demir cevherinin demiryolu ile taşınması nedeniyle söz konusu ilçe ve mahalleleri birbirine bağlayan karayolunun yük trenleri tarafından sık sık kesildiğini söyledi. Belediye Başkanı Millioğulları, ilk yardım ve acil müdahale edilmesi gereken durumlarda gecikmelerin yaşanabileceğini ve bu nedenle karayolu ile demiryolunun kesiştiği noktaya viyadüklü üst geçit yapılması gerektiğini ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız